Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Barst
Verstrikt door seksueel misbruik en homoseksualiteit in een streng religieus milieu

Auteur

Patrick Hoogendoorn

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

'Ik haat dat kind in me...ik haat dat misbruikte kind in me,' schreeuw ik tegen de therapeut. 'En ik haat ook mijn homo-zijn, alles wat van binnen in me zit haat ik, het verpest alles. Het moet weg, weg uit mijn leven, ik wil er niets mee te maken hebben.' De hoofdpersoon groeit op in een streng gereformeerd milieu en raakt in de loop der jaren meer en meer verstrikt door het seksueel misbruik en de ontdekking dat hij homoseksuele gevoelens heeft. Hij trouwt, krijgt kinderen en wordt een succesvolle therapeut. Maar hoe hard hij ook zijn best doet om "gewoon" te zijn, zijn weggedrukte gevoelens eisen steeds meer zijn tol. Er volgt een zoektocht naar houvast en een manier om met zijn barsten te leven.


Over de auteur

Patrick Hoogendoorn (1963) is (relatie)therapeut, coach, trainer en heeft een succesvolle eigen praktijk Sjomi adviesbureau. Jarenlang werkte hij ook als tv-programmamaker voor de Evangelische Omroep. Naast dat hij een fervent sporter is, schildert hij, is hij gek op koken en kun je hem dansend op een festival tegenkomen. Hij is vader van drie dochters en van drie kleinkinderen. Het leven een beetje mooier maken, mensen inspireren en in hun kracht zetten is zijn grote passie.

Productinformatie

ISBN
9789464505986 / 978-94-645-0598-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
236
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

'Klootzak, wat een klootzak ben je toch, hoe kon je zoiets doen, ik was maar een kind,' roep ik achter mijn laptop, terwijl ik zit te typen. Ik voel de adrenaline door mijn aderen stromen en met die stroom komt ook de boosheid in volle hevigheid terug. De sigarettensmaak van 47 jaar geleden lijk ik weer letterlijk te proeven. Alsof hij vandaag opnieuw zijn tong in mijn mond steekt. Dit is te heftig. Ik stop met schrijven. Ik heb genoeg herbelevingen in mijn leven gehad, maar nog nooit kwamen de smaak en geur van zijn sigaret zo tot leven. Het maakt me misselijk. Het liefst zou ik het uit willen spugen, maar er valt niks uit te spugen. Ik sta op en loop met gebalde vuisten door de woonkamer. 'Godverdomme wat ben je toch een klootzak.' Ik zou iets kapot willen maken, nee, het allerliefste zou ik hem in elkaar willen slaan. Wellicht dat dan de pijn eruit gaat die ik nu in mijn lijf voel. Ik zet een espresso en ga weer achter mijn laptop zitten. Boosheid heeft plaatsgemaakt voor verdriet. Verdriet om het jochie dat ik ooit was. Verdriet omdat niemand hem heeft kunnen beschermen tegen deze wandaad, die zoveel meer is dan een misdaad, omdat de gevolgen zo ingrijpend zijn, dat geen straf dat ooit kan goedmaken. 'Als ik er was geweest,' zeg ik hardop 'dan had ik je als kind beschermd, al was het met mijn eigen leven.'

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Paula op 05-05-2023
Een aangrijpend boek over de vreselijke gevolgen van misbruik. Ik heb het in één adem uitgelezen!