Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Puzzelen met het brein
Dementie(zorg) in de praktijk - het ABCDementie

Auteur

Mariët de Landmeter-Moerdijk

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (8 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Puzzelen met het Brein is precies dát wat er dagelijks nodig is in de omgang en in het contact maken met mensen die dementie hebben. Op puzzelavontuur, met een koffer vol verhalen, ervaring tips en adviezen naar de wonderlijke wereld van dementie. Aan de hand van ontroerende, grappige en avontuurlijke verhalen neemt het boek je mee op een uitdagend puzzelavontuur rondom de zorg van mensen met dementie. Waarbij de verhalen met een boodschap en het ABCDementie de reisleiders zijn.

www.mariet-op-dementie-avontuur.nl


Over de auteur

Mariët de Landmeter (1982) woont samen met haar man en twee kinderen in Goes. Ze werkt vanaf haar zestiende in de zorg, als verzorgende IG, voornamelijk in verpleeghuizen waar mensen wonen die dementie hebben. In 2019 behaalt zij haar GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) diploma en wordt het delen van kennis over dementie(zorg) een passie van haar. Vanaf die tijd schrijft ze verhalen op Facebook waarbij ze op ontroerende, heldere en informatieve manier de lezer meeneemt op dementieavontuur. Op die manier laat ze zien dat werken in de (dementie) zorg uitdagend en avontuurlijk is en zeker de moeite waard. Ze vertelt graag over haar belevenissen in het verpleeghuis, maar ook het ondersteunen en informeren van haar collega's en mantelzorgers over dementie, en het adviseren hierin, geeft haar voldoening. In 2021 wordt ze ziek en kan ze lange tijd haar werk in het verpleeghuis niet uitvoeren, dat heeft haar onder andere gestimuleerd om dit boek te schrijven om zo indirect toch een bijdrage te kunnen leveren aan zorg voor, met en rondom mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast is Mariët vrijwilliger van Alzheimer Nederland door forumlid te zijn op dementie.nl en is ze lid van de werkgroep van het regionale Alzheimercafé.

Productinformatie

ISBN
9789464506037 / 978-94-645-0603-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
230
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een groot zorghart en een behoorlijke portie empathisch vermogen. Kan niet fout gaan wanneer zo iemand in de zorg werkt, hoor ik iemand denken…
Meestal heb ik er ook alleen maar gemak van, en geeft het me onder andere heel veel energie. Maar soms loopt alles een beetje over…Dan leef ik zo intens mee met een bewoner, voel ik zoveel verantwoording, dat er een gevaar bestaat dat ik bijna versmelt met de belevingswereld van de bewoner. Zijn of haar pijn wordt dan mijn pijn, hun onmacht, frustratie en psychisch lijden wordt dan een onderdeel van mijn bestaan. En dan loopt het vast, muurvast.

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Dianne op 26-06-2022
Mooi boek, leuk geschreven. Geeft een mooie en ontroerende kijk op het leven van mensen met dementie. Aan te raden voor iedereen die te maken heeft met dementie. Maar ook zeer interessant om gewoon zo te lezen, er gaat een wereld voor je open. M'n complimenten voor de schrijfsters!
door Priscilla Smit op 07-09-2022
Het is een mooi boek om te lezen, voor mensen die te maken krijgen met dementie bijvoorbeeld in de familie. Maar ook voor de mensen die in de zorg werken. Het is leerzaam, en leest heerlijk weg. mooie verhalen met een lach en traan uitgelezen in 2 dagen. Ik zou iedereen adviseren dit te lezen.
door Bert op 07-09-2022
Mariët beschrijft in dit boek in korte, ontroerende verhalen hoe zij de dementiezorg ervaart. Haar kijk op de zorg voor mensen met dementie is verfrissend en doet recht aan de mens! Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over dementiezorg, zowel de professional als de mantelzorger!

door Elise Brussee op 08-09-2022
Heel herkenbaar. Tijdens het lezen zag ik situaties voor me die ik ook op mijn eigen werk tegen kom. Ik beveel dit boek bij iedereen aan die te maken hebben met dementie in werk maar ook in hun privé situatie. Goed omschreven.Voor een ieder leesbaar. Mijn complimenten 👏🏼
door Sonja Huyskens op 08-09-2022
Dit boek heb ik in twee keer uitgelezen met een lach en een traan ,zo mooi geschreven . Dit is een boek dat iedereen in de ouderenzorg zou moeten lezen . Proficiat
door Annet op 08-09-2022
Een boek om stil van te worden,de stukjes zijn beeldend beschreven zodat je tijdens het lezen de situatie echt voor je ziet en beleefd. Dat vind ik een knappe prestatie. De humor in de stukjes maakt dat je de mens achter de dementie blijft zien wat mijn inziens ook de insteek is van dit boek! Echt een aanrader om te lezen!
door Kim op 08-09-2022
Leest makkelijk. In het begin even wennen ivm korte verhalen. Maar waardevol en tussen de regels lezen.
door M.M Wolbers Nauta op 19-04-2024
Leerzaam boek