Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Glans op de Kleuren
een lekker lief lenteromannetje

Auteur

Jan te Wierik

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit boekje staat beschreven hoe de liefde tussen ene Sarah en ene Piet wordt beleefd, bedreven en gevierd in hun jacht op succes waarin ze de mogelijkheden in de schoot geworpen krijgen en het geluk niet van hun zijde wil wijken terwijl het weer maar lekker blijft en de zomer maar voorspoediger en voorspoediger beloofd te worden. Hoelang kan idylle duren? Misschien hoeft het veel minder vervluchtig te zijn dan we in het algemeen veronderstellen…

Over de auteur

Jan te Wierik (ook wel Jantje genoemd), heeft van alles niet gedaan in zijn leven; hij heeft geen overvallen gepleegd, geen miljoenen verdiend, geen beren gejaagd in Siberië of rondgezweefd in een ruimtestation. Wel heeft hij een hoop baantjes gehad, een hoop uitkering getrokken, een hoop wijn gedronken en Glans op de Kleuren geschreven, want al zijn er genoeg dingen die hij nooit beleefd heeft, liefde, vriendschap en succes heeft hij in vele vormen gekend.

Productinformatie

ISBN
9789464506051 / 978-94-645-0605-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-08-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze werden iets te vriendelijk begroet door een zwerver. Sarah groette hem terug en samen hoorde ze het treurige verhaal aan van de beste man, Dik geheten, dat vol tegenspoed en ongeluk zat; ongeluk dat hem “zonder dat hij er enige schuld aan had” de straat op had doen belanden zodat hij nu geen keus meer had dan vreemdelingen te vragen of ze het luttele bedrag van één enkele euro konden missen zodat hij zou kunnen slapen bij het leger des Heils en niet alweer zijn onfortuinlijke hoofd op de straatstenen hoefde te rusten. ‘Ik heb wel een euro voor je,’ zei Piet, ‘maar daar moet je wel een dansje voor doen.’ ‘Maar ik kan helemaal niet dansen!’ ‘Dat,’ zei Sarah geruststellend, ‘zal enkel toevoegen aan de vermakelijkheid ervan.’ ‘Maar er is geen muziek om op te dansen!’ ‘Alalalalalong, alalalalalong, alalalalalonglonglelonglong time!’ zong Piet maar nog steeds weigerde Dik te dansen. Sarah haalde een euro tevoorschijn maar trok deze terug van de grijpende hand en gooide hem in de afvoer. ‘Werken voor je zakgeld,’ zei ze. ‘HOER!’ schreeuwde Dik. Daar was Piet niet van gediend. Hij greep Dik bij zijn kraag en duwde hem tegen de muur aan. Verscheidene blikken richten zich hun kant op. ‘Wat zei je daar?!’ vroeg hij dreigend. ‘Sla hem kapot Piet!’ moedigde Sarah aan maar vluchtig begon Dik zich te verontschuldigen en ze besloten hem toch maar te vergeven voor deze onterechte belediging. ‘Hier,’ zei Sarah na Piet hem los had gelaten, ‘heb je alsnog vijftig cent, omdat ik zo aardig ben.’ ‘Kijk, hij huilt,’ observeerde Piet toen de zwerver het geld aannam. Zonder dankwoord en met een kop rood van schaamte verdween de zielepoot de hoek om. ‘Je kan ook geen half uur door deze stad struinen zonder een of andere junk tegen te komen,’ merkte Sarah op toen ze hun weg vervolgde.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek