Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het grote boek met kleine avonturen van Viktor en Petertje
Een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een vos en een konijn

Auteur

Olivia Perenboom en Stefan Bolt

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Viktor en Petertje zijn beste vrienden, maar niet zomaar beste vrienden. Nee, zoals Viktor en Petertje beste maatjes zijn, zul je nergens anders zien. Weet je waarom? Omdat Viktor een vos is en Petertje, hij is een konijn. In elk ander bos op de wereld zou een vos zo’n klein konijntje heerlijk oppeuzelen voor ontbijt, lunch én diner. Maar in het grote Perenwoud is alles net iets anders dan normaal. Want het grote Perenwoud heeft iets magisch, daar kunnen de dieren praten en is iedereen vrienden met elkaar. En zo dus ook Viktor en Petertje. In dit boek lees je alles over hun geweldige avonturen.

Over de auteur

Jaren geleden had Olivia veel last van slaapproblemen. Om haar te helpen in slaap te vallen vertelde haar man Stefan korte verhaaltjes. Zo zijn Viktor en Petertje in het leven geroepen. Nu, meer dan tien jaar verder, vertelt Stefan haar nog steeds verhaaltjes. Niet meer omdat zij niet kan slapen, maar gewoon omdat ze het zo fijn vind om naar zijn stem te luisteren. Uiteindelijk zijn de verhaaltjes op papier gezet en geïllustreerd door OIivia om ze door te geven aan haar neefje. Stefan en Olivia hopen later deze verhalen ook aan hun eigen kinderen voor te kunnen lezen.

Productinformatie

ISBN
9789464506075 / 978-94-645-0607-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
44
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Zoals heel veel konijnen, is ook onze Petertje dol op worteltjes. Rauwe worteltjes, wortelbrood, wortelkoekjes, wortelsoep en wortelijs. Maar het allerlekkerste vindt hij worteltjestaart. Oh, daar kan hij zo van genieten! Mama Konijn maakt dit elke zondag speciaal voor Petertje. Dan stuurt ze papa Konijn naar het veld van de boer waar hij worteltjes moet gaan zoeken. Dit is best gevaarlijk want de boer vindt het eigenlijk niet leuk dat de konijnenfamilie altijd zijn worteltjes pakt. Als hij konijnen ziet dan jaagt hij ze weg met een bezem. Deze zondag voelde papa Konijn zich niet zo lekker en dus kon hij geen worteltjes gaan zoeken. Omdat Petertje toch wel heel graag zijn worteltjestaart wilde eten vroeg hij aan mama Konijn of hij deze keer mocht gaan. "Hmm dat weet ik niet hoor, Petertje," zei mama Konijn. "Je moet wel heel goed opletten dat de boer je niet ziet dus je moet sluw zijn, en als hij je wel ziet moet je heel snel weg kunnen rennen." Toen had Petertje een geweldig idee: "Mama, als ik Viktor meeneem dan kan hij mij helpen met sluw zijn, want daar zijn vossen heel goed in. Hij kan ook veel sneller rennen dan ik. Ik ga bij hem op zijn rug zitten als de boer ons ziet, zodat hij ons nooit te pakken kan krijgen." Hier moest mama Konijn even over nadenken, maar uiteindelijk zei ze dat ze het goed vond. Petertje was heel blij met deze kans om voor het eerst in zijn leven zelf de worteltjes te gaan zoeken, en nog wel met zijn beste vriendje. Zijn dag kon niet meer stuk, dus hij ging snel naar het huis van Viktor en legde daar het plannetje aan hem uit. Viktor vond het een fantastisch idee, en ze gingen samen naar het veld waar de boer zijn worteltjes verbouwt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek