Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op zoek naar je ware zelf

Auteur

Shila Borna

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (3 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Jij straalt toch niet, of wel?’ Cato kijkt naar Vuurvliegje en denkt: Mmm, ik denk dat ik wel kan stralen wanneer ik weet wie ik ben en wat mijn geschenk voor de wereld is.


Meer informatie over Cato's verhalen: https://www.catostories.com/


Over de auteur

Faezeh is een kunstenaar en multidisciplinair ontwerper. Ze realiseerde zich dat alles wat ze zocht in de wereld, zich al in haar bevond. Dit gegeven over onszelf begrijpen leidt tot wat we willen zijn in de wereld. Dit boek was altijd al bij haar, maar ze had 38 jaar nodig om het te schrijven. In plaats van het voor zichzelf te
houden, besloot ze het met alle kinderen in de wereld te delen.

Productinformatie

ISBN
9789464506167 / 978-94-645-0616-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
38
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Jij straalt toch niet, of wel?’ Cato kijkt naar Vuurvliegje en denkt: Mmm, ik denk dat ik wel kan stralen wanneer ik weet wie ik ben en wat mijn geschenk voor de wereld is.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

☆ ☆ door Ina op 02-12-2022
Prachtig getekend en leuk idee in het verhaal: 'wie ben ik? Of aan het eind: 'ik wil mezelf graag vinden.' Toch vind ik dat je met een zo serieuze inhoud ook serieus moet zijn met de inhoud van het verhaal zelf: fantasie, daar houd ik van, als het duidelijk is dat het fantasie is. Zo vind ik het leuk dat Cato op de maansikkel zit. Echter: een dagvlinder in de nacht ... ik zou het niet doen, er zijn prachtige nachtvlinders, immers.
De nieuwe vraag die er in het verhaal bij komt: 'te weten wat mijn geschenk voor de wereld is' is niet uitgewerkt, en het is zo'n mooie vraag !
Een redactie had de schrijfster en vertaalster m.i. ook moeten wijzen op een paar dingen:
er staat een mus (Engels: 'sparrow') afgebeeld maar de Nederlandse bewerking noemt dit bekende vogeltje 'Spreeuw'. Het is niet vertellen 'tegen' iemand, maar zeggen tegen of vertellen 'aan'. Op een van de bladzijden is een woord ('hij', of 'Cato') weggevallen en op een andere bladzijde is een Engels woord (nl.'live') per ongeluk niet vertaald.
Persoonlijk houd ik niet van de drukte van meerdere lettertypes en lettergroottes binnen enkele zinnen, ik vond het niet nodig en vind het niet mooi.
De schrijfster of vertaalster zou best geholpen mogen worden het vinden van het taalgebruik dat (wel) bij een kind past.
De hierboven genoemde zaken maken dat het verhaal een beetje in de kou lijkt te staan, het had meer vakliefde mogen hebben in het proces van het betreden van de markt, wat mij betreft.
Als boek ziet deze uitgave er mooi uit. En nogmaals: schitterende illustraties en mooie kern van het verhaal.
door Lampel op 27-06-2023
Prachtig boekje over de zoektocht naar jezelf. Waanzinnig mooi getekend, je blijft letterlijk plakken bij elke pagina. Kan het zeker aanraden!!!
door Sylvie Meijers op 27-06-2023
Ik wil graag dit kinderboek aanraden… een prachtig boek om kinderen bewust te maken van hun eigen uniekheid in de wereld … wees uniek wees jezelf … ook voor volwassenen een goede reminder #beyou