Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Moedige Molly
De avonturen van een klein molletje en haar vrienden op de boerderij.

Auteur

Yvonne Faber

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Heb jij nog nooit een molletje gezien? Dan komt daar nu verandering in! In de verhalen en illustraties komt Molly tot leven en verovert ze je hart. Molly is moedig, slim en lief, maar ook bevriend met alle dieren op de boerderij, en in het kleine bos. Er is op de boerderij en in het kleine bos iets heel speciaals, wat ook geheim moet blijven, want de dieren kunnen met elkaar, en Jelle en Jasmijn praten. Je leest hoe de dieren leven en elkaar nodig hebben om te overleven. Op deze bijzonder plek leren ze van elkaar en zijn ze veilig. Zwem en vlieg met haar mee!

Over de auteur

Yvonne Faber (1965) is geboren en opgegroeid in het hart van Nederland. De liefde voor de natuur is haar met de paplepel in gegeven door haar vader. Tijdens wandelingen met de hond en fietstochten door Oud Zuilen, vertelde hij haar over de wonderde wereld van de flora en fauna. Als kind vond Yvonne het al fijn om de natuur mee naar huis te nemen, door bloemen te drogen in oude boeken, en deze te tekenen en in te kleuren. Een kleine vondst uit de natuur, voelde soms als schatten, die op haar kamer gekoesterd werden. Verhalen ontstonden als vanzelf in haar hoofd, waarbij dieren elk hun eigen karakter kregen. Toen Yvonne vele jaren later, haar twee zoons voorlas, groeide de wens om ooit zelf een kinderboek te schrijven en deze zelf te illustreren. Dat de liefde voor de natuur en de mensen nu samenkomt in de verhalen van Molly, is een grote droom die uitkomt. Het zijn daardoor verhalen geworden, om te lezen of te worden voorgelezen, voor jong en oud.

Productinformatie

ISBN
9789464506204 / 978-94-645-0620-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Molly loopt heerlijk tussen de bloemen en volgt een dikke hommel die zwaar van het stuifmeel van bloem naar bloem vliegt, tot ze haar naam hoort.
“Hé Molly, ik ben het! Ik kom naar beneden!” Het is de stem van Ragebol! Ze is heel blij en opgelucht. Onderaan de stengel van de distel wacht Molly op haar vriendje. Maar er komt niets naar beneden gekropen.
“Hier ben ik, achter je!” Molly draait zich om en begrijpt er niets van. Ze had Ragebol toch echt boven zich gehoord en hem niet naar beneden zien vallen.


Wat ze nu ziet kan ze niet geloven, haar ogen worden zo groot als schoteltjes. Ze ziet een prachtige vlinder in lichtbruine kleuren met zwarte en witte stippen op de vleugels. Eerst herkent ze Ragebol niet. Alles is veranderd. De haren zijn verdwenen, het lijf is iets korter en dikker geworden, van de twintig pootjes zijn er nog maar vier overgebleven, en op zijn rug staan twee grote vleugels te glimmen in de zon. Alleen de ogen zijn hetzelfde gebleven, daardoor wist Molly dat het Ragebol was. Hij kijkt haar stralend aan.
“Hoe kan dit Ragebol, wat is er gebeurd? Ik heb je gemist!”
“Dit is een verrassing voor je,” zegt Ragebol. “Daarom moest ik zoveel eten! Ik heb een paar weken als een pop in een bruin zakje in de plant gehangen en ben langzaam een vlinder geworden,” verteld hij enthousiast.
“Hoe vind je me,” vraagt Ragebol? “Je bent prachtig! Kom, dan laat ik je aan Graver, Ruigpoot en Spits zien, voordat je er weer vandoor gaat!”
Haar broertjes hebben nog nooit met een vlinder gesproken, en weten niet dat de vlinder eerst een rups was. Dat hebben ze mooi van hun kleine zusje geleerd!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Evalien op 27-06-2022
Wat een gezellig boek. Het is geschreven voor kinderen maar ik, als volwassenen geniet ook erg van de avonturen van Molly.
door Irene op 29-06-2022
Een fantasievol avonturen boek met erg leuke illustraties. Leuk om voor te lezen aan jonge kinderen, maar ook om zelf te lezen