Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dat had ik niet zien aankomen!
De impact, beschermengeltjes, de schadeverzekering, het ontslag, de afkeuring en Parkinson na een ernstig ongeluk

Auteur

Roos Borst

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,6 / 5 (10 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

De impact, beschermengeltjes, ontslag, afkeuring en Parkinson. Dit zijn alle aspecten waar Roos Borst mee te maken heeft gehad na een ernstig ongeluk. Zij schrijft daarnaast ook over andere aspecten in haar leven. Roos is na alles wat er gebeurd is, altijd gewoon doorgegaan met haar leven. Vooral humor en lachen zijn heel belangrijk voor Roos. Haar motto is dan ook: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Dit zie je ook terug in haar boek en dat maakt het heel plezierig om te lezen. Vooral haar kracht zal voor lotgenoten hoop en steun bieden.

Over de auteur

Roos Borst (1960) woont samen met haar man, hondje Peppi en haar twee katten Floortje en Beertje al ruim 31 jaar in Lekkerkerk. Na het ongeluk in 2013 is zij begonnen met schrijven, maar door allerlei omstandigheden heeft het zo'n negen jaar geduurd voordat het boek af was. Roos wil met dit boek bereiken dat mensen zich bewust zijn wat een impact een ongeluk kan hebben op het dagelijkse leven. Ook voor Roos is haar leven in één seconde volledig veranderd en het zal nooit meer hetzelfde zijn. Gelukkig schrijft Roos niet alleen over de nare aspecten van een ongeluk, maar op een humoristische wijze ook over de leuke tijden die zij heeft meegemaakt voor en na het ongeluk.

Productinformatie

ISBN
9789464506297 / 978-94-645-0629-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Voor mij is het krijgen van deze ziekte vreselijk. Had ik nog niet genoeg ellende? Waarom zijn ze mijn deurtje niet voorbij gelopen? Waar heb ik het aan verdiend? Wat heb ik in hemelsnaam zo verkeerd gedaan? Ik zeg dat alles een reden heeft, maar die kan ik van het krijgen van deze ziekte nergens vinden. Het is voor mij nog steeds moeilijk om het te accepteren. Dat zal ooit nog weleens komen, maar nu kan ik alleen maar boos en verdrietig zijn.

Terwijl ik dit boek schrijf is het 2022 en er wordt al jaren gezocht naar een geneesmiddel. Ik hoop dat ze het snel kunnen vinden, zodat het voor mij ook genezen kan worden. Ik ben bang dat ik dan te oud ben of dat het alleen werkt bij mensen die het nog maar kort hebben. Ik doe er op dit moment alles aan om de ziekte onder controle te houden door veel te bewegen. Ik ga één keer in de week naar de fysio om in de zaal oefeningen te doen en twee keer in de week zwemmen.

Een jaar na het ongeluk hoorde ik van de fysiotherapeut dat zwemmen heel goed was voor mijn verbrijzelde knie en schouder. Bewegen in water gaat veel makkelijker. In eerste instantie wilde ik niet. Stel je voor, mijn dikke lichaam in een badpak. Ze vond dat geen reden om nee te zeggen en er waren meer dikke vrouwen. Gelukkig dat ze bleef aanhouden want na één keer zwemmen was ik verkocht. Echt heerlijk in het warme water en ik kon zonder pijn weer bewegen. Had ik dat maar eerder gedaan! En het dikke-vrouwen-syndroom was ik al snel kwijt. Inmiddels zwem ik alweer een aantal jaartjes en twee keer in de week. Ik heb ook een paar hele aardige vrouwen leren kennen en kijk altijd uit naar de dagen dat we weer gaan zwemmen.

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

☆ ☆ door Theo Borst op 05-07-2022
Leuk boek, vlot geschreven en te lezen. Geeft een inkijkje in het leven van iemand na een ernstig verkeersongeluk. Schrijfster heeft ondanks de heftige impact die het ongeluk heeft teweeg gebracht in haar leven, de humor niet verloren.
door De Jong op 06-07-2022
Leest makkelijk, leuk geschreven
door Tvl68 op 07-07-2022
Heb het boek in 1 zucht uitgelezen. Het is een boek vol informatie met hoe je omgaat met jezelf na een ongeluk maar ook met met een diagnose Parkinson. Geschreven met een lach en een traan en veel humor. Een gemakkelijk boek wat lekker leest. Voelt heel persoonlijk door de inkijk in haar leven, haar gedachten, vriendschap en liefde. Een aanrader om te kezen
door Anita Matthew op 08-07-2022
Leest lekker weg, de auteur is humoristisch in haar woorden en omschrijvingen. Zowel mijn partner als ik hebben het boek aan een stuk zitten lezen, ik vind het een aanrader. Ik hoop dat auteur meer gaat schrijven
door Joke op 09-07-2022
Wat ben jij een sterke dappere vrouw Roos. Ik zie jou altijd lachend en met humor. Door het boek weet ik nu wat jij doorgemaakt hebt en nog doormaakt. Het boek is mooi geschreven met een blik op leven na een ongeluk. Top Roos!
door Frederika op 10-07-2022
Wat een leuk boek. Verrassend. In een keer uitgelezen. Echt met een lach en een traan.
door Lia Schenk op 19-07-2022
Wat een mooi geschreven boek!Kon er moeilijk van los komen.Goed geschreven met ondanks de ellende veel humor.Mooi Roos.
door Jo op 18-08-2022
Beste Roos, Van harte gefeliciteerd met je boek. Ik vind het erg mooi en heb het met plezier gelezen. Wat heb jij al veel meegemaakt in je leven. Zo te lezen ga je er heel goed mee om. Humor heb je zeker.
door Samantha op 12-09-2022
Mooi geschreven, leest fijn en het is verslavend om het verder te lezen. Wat heftig wat je allemaal hebt meegemaakt en knap hoe je dit in combinatie met humor beschrijft. Ik denk dat je boek veel steun kan bieden aan mensen die zo iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Ik kijk uit naar je volgende boek!
door Job van Beek op 20-11-2022
Ik vind het knap dat iemand na zo'n traumatische periode waarin werkelijk alles fout gaat, toch de moed heeft om uit de put te klimmen. De ellendige situaties buitelen over elkaar heen, maar elke keer houdt ze het hoofd omhoog. Dat is karakter, doorbijten en niet bij de pakken neerzetten. Hulp van boven gehad? Ook van haar man die aan haar zijde blijft, wat een zegen zo'n kerel. Hij heeft iets begrepen van 'in goede en slechte tijden'. Het verhaal van moed en dapperheid in de gebrokenheid. Kwetsbaar hoe Roos schrijft, maar ook vol humor en zelfspot!