Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ecoveganisme
Mijn zoektocht naar een rijk, stil en verbonden leven

Auteur

Sebastiaan Bolt

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Sebastiaan Bolt heeft een heftig leven achter de rug: van opgroeien als Jehova’s getuige tot psychoses en verslaving tot het ecologisch en veganistisch leven. Sebastiaan leeft als een asceet afgezonderd van de maatschappij, maar dat doet niks af aan zijn liefde voor zijn medemens, mededier en de Aarde die wij delen. Sebastiaan denkt over elk aspect van zijn leven rationeel na. Hij laat een aanstekelijke liefde en hoop voor een betere toekomst zien. Hij laat zien dat je niet rijk hoeft te zijn om op deze ecoveganistische manier te kunnen leven. Klompen als ecologische schoenen en douchen met een emmer water zijn voorbeelden van een keiharde morele discipline en moedigen de lezer aan tot zelfreflectie.

Met een voorwoord van milieufilosoof Floris van den Berg.

Over de auteur

Sebastiaan Bolt leeft een teruggetrokken leven en tracht zo ecologisch en mens- en diervriendelijk te leven. Hij wil met zijn levensstijl geen schade berokkenen aan anderen, ook niet aan dieren of mensen in de toekomst.

Productinformatie

ISBN
9789464506334 / 978-94-645-0633-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik ben Sebastiaan Bolt uit Bredevoort. Dat ligt in een mooi stukje Nederland. De Achterhoek. Het is er groen en rustig. Ik ben geboren op 22 september 1981. Ik leef daar een teruggetrokken bestaan. En principieel: ik leef ecologisch veganistisch. In dit boek zal je hier meer over lezen. Ook ben ik een twijfelaar. Ik heb lang bij GGNet gelopen. Ik ben open over die gevoelens. Niet om je daarmee lastig te vallen. Maar gevoelens zijn soms universeler dan we denken. Misschien raakt het iemand op een positieve manier. Ik heb dit boek niet in een ruk geschreven. Drie maanden lang heb ik alles wat ik voelde en dacht opgeschreven. Ik leef teruggetrokken, maar de wereld gaat mij aan het hart. Ik zou graag meer in de wereld staan. Ik heb dat geprobeerd. Voor eenzame ouderen zorgen. Zeven dagen in de week. Na dit schrijfproces pak ik dat zeker weer op. Soms schrijf ik heel letterlijk. Soms poëzie-achtig. Er is geen groot poëet aan mij verloren gegaan. Dat hoeft ook niet. Als het gevoel maar overkomt. Ik hoop jouw hart te raken. Soms is het politiek, soms is het hoe ik vind dat we zouden moeten leven, soms is het twijfel en gevoel. De schoonheid van het leven overheerst. Het zijn mijn overwegingen en morele reflecties. Deels feitelijk, deels intuïtief. In het dagelijks leven ben ik een conflictmijder. Tegelijk voel ik ook de sterke drang om mij juist in deze gepolariseerde tijden krachtig uit te spreken. Het is niet bedoeld als discussiestuk. Voel voor jezelf wat je ervan vindt. Omarm het of verwerp het.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek