Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Aquinashove
Studentenleven vs. lockdown

Auteur

CARO J

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Studenten moeten ergens wonen. Zo woont Jasmijn in een vervallen verzorgingstehuis dat deels is opgeknapt voor kamerverhuur. De ruimte die oorspronkelijk als kapel diende staat er niet zo netjes bij. Volgens Jasmijn een fijn toevluchtsoord om rustig te lezen en de lockdown uit te zitten, volgens Jurgen de perfecte locatie voor een verborgen feest.
Elke student heeft een ander verhaal. Waar de een zonder afleiding en FOMO productiever is dan ooit, krijgt de ander niks voor elkaar. Van feest en romantiek tot crisis en rouw. Van verveling tot mentale gezondheidsproblematiek. In de Aquinashove komen deze verhalen bij elkaar. Een liefdesbrief aan het studentenleven dat zo gemist werd.

Instagram: @aquinashove

Over de auteur

CARO J (1997) was met haar master Neuroscience bezig toen de eerste lockdown begon. Ze had actief deelgenomen en bijgedragen aan het Nijmeegse studentenleven. Nu dat niet meer kon, besloot ze het idee dat al langer speelde concreet te maken en op papier te zetten. Ze is nu aan het promoveren aan TU Delft in filosofie van technologie. Hierbij verdiept ze zich in empathie in de context van communicatie technologie, en zet ze zich in voor inclusiviteit en diversiteit. Daarnaast schrijft, zingt en produceert ze muziek.

Productinformatie

ISBN
9789464506778 / 978-94-645-0677-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-06-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
176
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

In de ochtend viel hier precies de zon door naar binnen, en creëerde dit een perfecte plek om leunend tegen de reling van het balkon te zitten lezen. Als iedereen zoveel mogelijk binnen moest blijven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, kon je het jezelf maar beter gemakkelijk maken. Dit was de elfde dag sinds de eerste richtlijnen voor beperkt sociaal contact waren ingegaan buiten Noord-Brabant. De horeca was dicht, maar winkels waren nog open. Sporten en het beoefenen van hobby’s moest je maar thuis zien te doen. Haar boek en asbak lagen nog op dezelfde plek als waar ze die gister had achtergelaten. De kapel vervulde zijn nieuwe taak tot nu toe prima, en de zon lichtte de ruimte op tot een luchtige, frisse achtergrond voor het verdrijven van de tijd met een boek en een sigaret.
“Volgens mij is dit wél de goeie deur,” hoorde Jasmijn iemand zeggen terwijl de deur opensloeg.
“Wahh, dit is echt ziek, je hebt niet overdreven,” zei een andere jongen. Ze had geen zin om de hoek om te kijken om te zien wie het waren. Hopelijk gingen ze snel weg, en lieten ze dit heilige toevluchtsoord in zijn nieuwgevonden waarde.
“Dit is inderdaad precies hoe ik het me herinnerde. Toen ze me dit liet zien zag ik meteen voor me wat hier wel niet mogelijk is.” Hij pauzeerde even. “Stel je voor, even volledig weg zijn van het gedoe, van al het gezeur. Niemand die ons hier vindt, het is er wel, maar bestaat eigenlijk niet meer. We kunnen letterlijk vluchten naar een andere plek, terug naar een andere tijd.”
“Nou, ik denk dat in de tijd dat dit gebouwd is het toch minder leeg en vervallen was. Mag ik hopen,” lachte een stem die ze nog niet gehoord had.
“Dat is juist vet! Zie je het niet voor je dan?”. Hij keek vanaf het balkon naar de zaal, alsof hij de ruimte vol zag met mensen, en hij met glorieuze visie op zijn volk neerkeek.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Pia Heynen op 24-07-2022
Aquinashove is een knap geschreven boek over studenten tijdens de lockdown. Ik kan me nu beter voorstellen hoe studenten zich in die periode hebben gevoeld. Hoewel ik het met hun beslissingen niet altijd eens ben kan ik me nu beter inleven in hun situatie en hun behoefte aan feesten en daar begrip voor opbrengen. Ik vind de plek waar het geheime feest plaatsvindt origineel en spannend verzonnen en ik was ook benieuwd hoe het zou aflopen, zowel wbt het feest als wbt de personages. Ik vind het een mooi boek, ook al is het studentenleven een "ver van mijn bed" onderwerp, of misschien is het juist daarom een mooi boek voor mij.