Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op Vrije Voeten
Een ongelofelijke en ongelovige voettocht naar Santiago de Compostela

Auteur

Joop Cillessen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Op vrije voeten’ is het reisverhaal van een ‘ongelooflijk mooie voettocht’ van een man een vrouw van Amersfoort naar Santiago de Compostela. Naast een ‘ongelooflijk mooie voettocht’ is het de beschrijving van een ‘ongelovige voettocht’ van twee vrijzinnige mensen die liepen op een pelgrims pad, waar anderen zich veelal met een meer godsdienstig, spiritueel of kunsthistorisch doel op begaven. Gewapend met pen en papier leverde het een ‘no-nonsense’ reportage op van een 2700 kilometer lange tocht. Joop bracht er verslag over uit en Els becommentarieerde.

Over de auteur

Joop Cillessen (1948) is met zijn echtgenoot Els (1954) vanaf hun eerste zoen besmet met het 'liefdes en wandelvirus'. Van kinds af aan kennen zij de plezierige ervaring van het zetten van de ene voet voor de andere. Het zijn ervaren lange afstand wandelaars. Joop ging op zijn laatste tocht in 2020 hard onderuit en raakte stevig geblesseerd. Wandelen zat er een tijd lang niet in. Er was echter tijd genoeg om een kritisch reisverslag te maken van hun tocht van Amersfoort naar Santiago de Compostela in 2010. Ook van deze tocht hield hij een logboek bij met de beschrijvingen van de bijzondere en merkwaardige ontmoetingen met andere mensen op dit pelgrimspad.

Productinformatie

ISBN
9789464506877 / 978-94-645-0687-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
264
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het naar bed gaan in ons tentje dient plaats te vinden binnen een strak protocol. Dat is een behoorlijk minpuntje om over te miezemuizen. Alles heeft zijn prijs. Het tentje is zo klein, dat ik buiten moet wachten, totdat mijn lief in haar slaapzak gekropen is en achter in de shelter klaarligt. “Ja je mag!”, wordt haar grinnikende steevaste reactie. Ze weet dat ik buiten aan het lijden ben. Als zij zich heeft genesteld kan ik pas naar binnen. "Dames gaan voor." Ik sta bijna geheel ontkleed met kippenvel te bibberen van de kou. Vijf minuten kunnen dan heel lang duren. Het is vervolgens, zonder het tentdoek aan te raken om lekkages te voorkomen, een passen en meten om mijn plek op het luchtbed aan de ingang van de tent in te nemen. Dit vraagt om een zeker acrobatisch vermogen. Ik ben deze avond geen slangenmens. De lenigheid is na een dag wandelen niet zo best meer. Ik ben stram. Ik kreun en steun om in de slaapzak te komen. Als ik eenmaal lig, moet ik schoenen en rugzakken nog zoveel mogelijk zien weg te schuiven onder de luifel. Het is een gevecht op de vierkante centimeter. Daarna mag de rits van de buitentent pas dicht en wordt de binnentent een vacuüm. In de tent en in de slaapzakken is het even later behaaglijk warm. We liggen in een cocon. De ruimte is zo beperkt, dat het doorbrengen van de nacht opnieuw om een vast patroon van samenwerken vraagt. De binnenruimte is te klein om je in je eentje om te kunnen draaien op je matras. We moeten elkaar waarschuwen als we van houding willen veranderen. In een beweging gaan we dan van de ene op de andere zij. We vinden het al met al wel jammer, dat de maat van onze tent complete erotische geheelonthouding en drooglegging betekent. We zouden al vrijend compleet uit deze tent scheuren. We moeten het doen met lieve kleine knuffels en het luisteren naar elkaars ademhaling. Mijn lief heeft donshaartjes in haar nek en ze ruikt lekker. Even later slapen we als een roos.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek