Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog!
Wat je liever niet en beter wel kunt zeggen tegen iemand met kanker.

Auteur

Erik Muller

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het gaat iedereen een keer overkomen: iemand die je kent krijgt kanker. Wat is een goede manier om hierop te reageren, en wat niet, daar gaat dit boek over. Mensen met kanker merken dat niet iedereen meteen de goede woorden vindt, ook al zijn ze goed bedoeld. Dat kan pijn doen, en dat is jammer. In dit boek wordt helder en praktisch verteld welke valkuilen je moet vermijden, en hoe je wél kunt reageren op een prettige manier. Ook legt de schrijver uit hoe het komt dat bepaalde reacties niet goed overkomen bij mensen met kanker. Met humor, niet belerend, en gebaseerd op 25 jaar spreekkamerervaring.

Over de auteur

Erik Muller is geboren in Kampen. Hij studeerde geneeskunde in Groningen. Daarna werd hij opgeleid tot internist-oncoloog in Groningen en Amsterdam. De laatste 25 jaar was hij als oncoloog werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem.

Productinformatie

ISBN
9789464506884 / 978-94-645-0688-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Een veel gehoorde klacht van mensen met kanker is dat ze het ene na het andere verhaal te horen krijgen over anderen met kanker. En het gekke is, vaak lopen die verhalen niet goed af. Het is niet moeilijk te bedenken wat iemand met kanker aan dat soort verhalen heeft: niets. Dus, ook al borrelt zo’n verhaal als eerste bij je op, en die kans is groot, vertel het niet. Het gaat niet over degene met kanker, en zo voelt het ook voor hen.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Lenny van der Leer-Kramer op 05-07-2022
Boek was een feest van herkenning. Voor mijn man, als kankerpatiënt, en voor mij als partner. Soms kunnen mensen tenenkrommende dingen zeggen/doen, vaak goedbedoeld, soms ontzettend lomp. Dus aanrader voor aan de ene kant de patiënt en aan de andere kant de omgeving.
door Wilma Berendsen-Obbink op 05-07-2022
Het is echt een geweldige boek.
De vele verschillende teksten wat de meeste mensen tegen je zeggen als je kanker hebt zoals beschreven in dit boek, krijg ikzelf ook geregeld te horen. Maar gelukkig door het lezen van dit boek ben ik niet de enige die zich heeft gefrustreerd, en er nu beter mee om kan gaan, en het beter van mij af kan zetten.
door Vincent Mooren op 16-08-2022
Het is knap om een beladen onderwerp als communicatie over kanker en communicatie met patiënten met kanker op de juiste toon te behandelen. De auteur is er in geslaagd om het onderwerp op een niet-belerende toon vanuit verschillende perspectieven te belichten, namelijk niet alleen vanuit het patiëntperspectief maar ook vanuit de omgeving en het medische perspectief. Het boek kweekt begrip voor de mensen die 'fouten' maken in de communicatie en geeft tips hoe het beter zou kunnen. Iedereen krijgt in het leven te maken met kanker, als patiënt dan wel als naaste. Dit boek is dus een aanrader voor een heel breed publiek.
door Marianne op 07-11-2022
Wat een geweldig boek!
Het helpt enorm om te lezen dat andere mensen met deze ziekte dezelfde ervaring hebben en dat je dus niet de enige bent die zich geraakt voelt door de onhandigheid en onbedoelde lompheid van de omgeving. Helder en eerlijk geschreven met goede tips!
Een echte aanrader!!!