Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Transgenerationeel werken
Handboek en achtergronden - Als de verbinding met onze (voor-) ouders is verbroken zijn we kwetsbaar

Auteur

Gradus van Florestein

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Transgenerationeel werken is gericht op het zichtbaar maken van onze onzichtbare loyaliteiten met onze ouders en voorouders. Deze onzichtbare loyaliteiten kunnen op een voor ons onbewuste manier een rol spelen in ons huidig voelen, denken en handelen. Het zichtbaar maken van deze loyaliteiten kan ons helpen onszelf beter te begrijpen. Het kan ons ook helpen datgene wat het leven ons aanbiedt te accepteren en in een bredere context te plaatsen. Een bredere context dan voor ons gebruikelijk was. In dit handboek komen zowel de methodiek van het transgenerationeel werken als de loyaliteiten en wetmatigheden binnen systemen en gezinnen aan de orde.
De auteur licht zijn boek verder toe in dit interview: https://hethapsishuis.nl/mp3/HHHrL_transgenerationeel_werken_gradus_van_floresetein.mp3

Over de auteur

Gradus van Florestein werkte voor zijn pensionering als psychiater en psychotherapeut in een eigen praktijk. Momenteel geeft hij workshops, zoals ‘opstellingen’, ‘mystiek en de aard van het zijn’, ‘bezielend ouder worden’ (www.theschoolofnewdirections.nl). In 2000 publiceerde hij bij uitgeverij Akasha ‘introductie in esoterische filosofie’, in 2002 bij dezelfde uitgever ‘Transpersoonlijke psychiatrie, realiteit in beweging’ (tweede druk 2008). Aansluitend op het fenomeen ‘opstellingen’ publiceerde hij bij dezelfde uitgever in 2009 ‘De depressie vanuit verschuivend perspectief’. In 2021 verscheen bij uitgeverij van Warven ‘Rattenvangers van het onbehagen, verschijnselen, voedingsbodem, herhaling en voorkómen van het totalitarisme’ (tweede druk 2022). Dit boek schreef hij samen met de filosofen Petra Bolhuis en Theo Meereboer.

Productinformatie

ISBN
9789464506921 / 978-94-645-0692-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 12
Inkijk pagina 13
Inkijk pagina 14

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek