Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Adem van de Dagen
Relaas van een gedachte

Auteur

Karel L. Mortier

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

'De Adem van de Dagen' is het relaas van een poging uit te klaren, welke betekenis moet gegeven worden én aan het fenomeen van de Big Bang, én aan het oordeel geveld in Genesis 3, 19, waarin we maar wat stof zouden zijn. Het hoofdthema ervan is dat alles ontstaan is uit de geest. In gesprekken en monologen zijn dit de thema’s die regelmatig opduiken en waarbij hij zich inspireert op het levensbeeld van de meesterbouwers van de eerste gotische kathedralen. Met zijn boek wil hij duidelijk stellen hoe hij in het leven ‘wilde’ staan en 'wie hij zijn wou' - hij noemt zichzelf Kelt en 'Gotieker'- hij tast af hoe de evolutie de mens gebracht heeft tot ‘homo sapiens’.

Over de auteur

Karel Mortier is in vele zaken een autodidact. Beroepshalve werkzaam geweest in de banksector tot op zijn oppensioenstelling. Is daarna schrijver geworden, hield een dagboek bij drieëndertig jaar lang om de laatste tien jaren het dagboek te wijzigen in een dagelijkse blog. Zijn boek is een resumé van die meer dan drie duizend blogs, religieus-filosofisch getint. Schrijvend, zijn geest aanwakkerend heeft hij een hoge leeftijd bereikt, een leeftijd waar hij de God van het Universum dankbaar voor is.

Productinformatie

ISBN
9789464507089 / 978-94-645-0708-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
278
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Dit is dan wat vele nachten me hebben opgeleverd, gepuurd in dat ene moment dat de foto onder mijn ogen kwam waarbij aldus de eerste zin ontstond die ik, wellicht jaren al, aan het zoeken was; een zin die kwam en ging, die zich in mijn slaap versplinterde in sprokkelwoorden en ik nu, plots geweten heb hoe het kon toen ik vroeg in de ochtend mijn mails inkeek. Er is nu een gerustheid over hem, een zekerheid ook die hij in lang niet meer gekend heeft. Hij weet waar hij beginnen zal, want er is niet alleen Stonehenge geweest deze morgen, maar ook wat vader hem in zijn droom van deze nacht heeft toegeroepen. Nu hij neerzit aan de morgentafel, zijn er de woorden van vader zoals hij meent die gehoord te hebben. Hij was met hem in een sneeuwstorm; worstelend tegen de wind in bevonden ze zich plots voor een gebouw waarvan de voorgevel een grote poort was met tal van kleine luiken die open en dicht sloegen. Vader riep woorden die verloren waaiden, maar hij wist wat ze betekenen konden. Hij wist wat vader hem duidelijk wou maken, dat het niet de materie is die de geest heeft gebaard, maar dat de materie, dat alles wat is, ook de poort en haar vele luiken, ooit ontstaan is uit de geest. Hij zit er geborgen in die ene gedachte. De boeken in hun rek, zwijgend, kijkend naar hem, alsof die ene zin van vader, alsof de klank van de woorden ervan, gedragen wordt door de zucht van de wind in de haard, en die ene zin de bron kan zijn voor een boek, zelfs al wordt het maar een novelle.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek