Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Alleen samen
hoe een crisis onze fundamentele relaties onthult

Auteur

Wim Nijssen

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zijn wij alleen, of zijn wij samen? Op welke manier zijn wij in relatie met elkaar? Dat is de grote vraag in dit boek dat de corona pandemie als startpunt heeft. Die crisis heeft ons leven ingrijpend en onverwacht op zijn kop gezet. Het eerste jaar was er vooral veel angst en onzekerheid, maar er was ook veel protest en verwarring. Hoe reageren mensen eigenlijk op een crisis als deze? Wim Nijssen neemt je mee op een tocht langs de maatregelen en reacties. Hij laat je zien wat een situatie als deze met ons doet en hoe wij meestal onbewust daarop reageren.

Over de auteur

Wim Nijssen stelt al vanaf zijn jeugd graag moeilijke en kritische vragen. In het begin aan anderen, die dat niet altijd konden waarderen, later vooral ook aan zichzelf. Hij graaft graag diep. En wanneer het gat eenmaal groot genoeg is, stapt hij er in om te ervaren hoe dat voor hemzelf is. Hij is beschouwend, maar nooit op afstand. Een leven vol van ervaringen met mensen laat hem schrijven over het belang van imperfectie, relaties en liefde. Voor hemzelf en voor ons als mensen.

Productinformatie

ISBN
9789464507096 / 978-94-645-0709-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
108
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het is april 2021 en het volk mort. De lente lokt en een jaar corona is blijkbaar het maximale dat wij kunnen (ver)dragen. We willen vooral weer dicht bij elkaar kunnen zijn en ons geen zorgen meer maken over ziek worden of ‘social distancing’. We willen onze vrijheid terug! Dat komt tot uitdrukking in de grote behoefte om weer op een terras te kunnen zitten. De ziekenhuizen liggen nog vol met coronapatiënten, en een daling heeft zich, ondanks de vaccinaties nog niet echt ingezet. De politiek beweegt mee, bang als ze is voor conflicten en verlies aan draagvlak. Als we het nieuws moeten geloven is dat wat het betekent, het terras en de bijbehorende drankjes als symbool voor vrijheid. Wat is het lijden van deze tijd? Wie is de held in onze dagen? Is dat degene die strijdt tegen de overheid die maatregelen uitvaardigt waar we het niet mee eens zijn? Is het de wetenschapper die heilig gelooft in het maken van een vaccin? Is het degene die zich niet laat vaccineren omdat het volgens hem niet klopt, tegen de groepsdruk in? We weten het niet, en zullen het misschien nooit weten. Wat belangrijk is in deze verhalen dat de held/in de nieuwe verworvenheden deelt met de gemeenschap. Dat vraagt om uit te spreken wie wij zijn, waarin wij geloven, wat onze waarheid is. Dat is niet de grootspraak die we vaak zien van de vermeende helden in deze tijd, de mensen die onze televisies- en beeldschermen vullen en ons uit alle macht willen overtuigen van hun gelijk. Dat zijn wij zelf. Misschien is juist dat wat belangrijk is, onze reis te presenteren aan onze medemens, onze waarheid, onze twijfel en (vermeende) wijsheid te delen, hoe klein en onooglijk die ook mag lijken?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek