Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Droog-Zeeland

Auteur

Michel Tub

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Droog-Zeeland, vreemdsoortig opmerkelijk. Een volstrekt originele streekroman met thriller-dimensies. Baggerbedrijf van Oogst heeft van het Haringvliet land weten te maken. Middenin de kustprovincie is Droog-Zeeland ontstaan, met als hoofdstad Tiengemeten. Een oer-Hollands concept. Droog-Zeeland – ook Tiengemeten – kampt met teruglopende populariteit. Dit roept om oplossingen. Er vertrekken bewoners uit de regio. En het nieuwgewonnen land krijgt zelfs met radicale tegenstand te maken. Er worden welgemeende eisen uitgesproken over het teruggeven van land aan de zee. Met een nogal onhandige gewelddadigheid wordt er pressie uitgeoefend op de streek. Hier blijken eenlingen achter te zitten, ongrijpbare “lone wolves”, onafhankelijk opererend. Elkaar eerder in de wielen rijdend dan dat er een alliantie lijkt te zijn. Voortstromend ontrafeld zich een knullige waarheid. Maar hoe amusant! Duik erin en oordeel zelf.

Over de auteur

Tub (1974) is naast alleskunner bovenal een beroepsdromer. Van al wat hij gedaan heeft, heeft zeven jaar werken op de tweedehands/antiekafdeling bij Boekhandel de Slegte in Rotterdam, voor wat hij najaagt, misschien wel het meest gevormd. Michel Tub woonde in Gouda en woont thans buiten de Randstad ergens aan de zuidkant van de Veluwe. Hij zegt op dit moment in de natuur zijn grootste inspiratie te vinden. Tub is altijd zoekende. 'Zoekt altijd de grenzen op,' zegt onder meer zijn moeder. Op de lagere school werd gezegd dat hij, verlegen als hij was, toneelspeler moest worden. Verschillende kwaliteiten klinken door in zijn schrijfwerk. Droog-Zeeland is na zijn debuut Camp 51 zijn tweede roman (Camp 51 verscheen ook bij Uitgeverij Boekscout). Tub heeft met veel passie, plezier en enthousiasme aan dit boek gewerkt en is ervan overtuigd dat het bij zal dragen aan verder succes.

Productinformatie

ISBN
9789464507126 / 978-94-645-0712-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-07-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Anton Wachter keek aandachtig, goed in het rond. Hij was hier wel vaker geweest; hij was verscheidene keren met zijn jacht heen en terug door de sluizen gegaan. Aan de overkant van het Hellegat daar ligt Willemstad. Hij was hier wel vaker geweest, maar had hier nooit echt goed rondgekeken, daar was geen echte reden toe geweest...
Anton zag rondom een heel stel camera’s hangen. De sluizen en alles eromheen kon door verschillende elektrische ogen worden bekeken. De sluiswachter moest in zijn wachthuis een compleet overzicht hebben, wist Anton nu.
Onopvallend liep hij verder.
Er stond een donkergroen bord met gouden letters erop, een sierlijke richtingaanwijzer die – over het water – de richting van Willemstad aangaf. Voor de onwetende toeristen die hier kwamen. Op de hoge stenen rand van de sluis zaten meeuwen, een paar oude rotten zo te zien. Er lagen witte kwakken vogelstront op de klinkers van de kade. Aan de overkant van de sluis, aan de andere kant van het donkere sluiswater, stond een statig standbeeldje van Alec Crux.
Anton keek uit over het water van het Hellegat, stak een sigaret op en trok de klep van zijn witte pet iets verder naar omlaag. Verderop vaarden grotere schepen, veel te groot voor deze sluis – het waren schepen die het Hollands Diep op gingen of er juist vandaan kwamen. Hij liep richting het sluiswachtershuis, maar kwam daar niet te dichtbij. Anton keek vandaag alleen discreet wat rond...
Hij wierp nog een blik op het water van het Hellegat en keerde toen weer om, hij liep weer terug. Verder weg zag hij de Hellegat Molens staan, de molens van het grote windmolenpark. Nu pas viel hem op dat er vandaag totaal geen wind stond. Het was compleet windstil? De wieken van de molens draaiden niet. Dat was bij hoge uitzondering. Hij kwam weer bij de stenen trappen en zag van bovenaf Rebecca op het dek onder hun door de zon verkleurde parasol zitten. Hij zat met zijn linkerhand even aan zijn zonnebril, en Anton liep over de trappen naar beneden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek