Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Darts trainingsboek voor beginners en gevorderden

Auteur

Mark Spek

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Darts trainingsboek voor beginners en gevorderden is een informatief boek dat zowel voor beginners en gevorderden interessant is. In korte duidelijke hoofdstukken worden alle elementen van het spel besproken.

Door handige tips en een heldere uitleg leert zowel de beginner als de gevorderde speler zijn spel te ontwikkelen.

Waar de meeste boeken over darts gaan over de geschiedenis van het spel of een biografie van een bekende speler, is dit boek geschreven om spelers van elk niveau een to the point training te geven!

Of het nu gaat over materiaal, gooistijl, rekenwerk, training routines, mentale training, niets wordt onbesproken gelaten. Je hoeft geen enthousiaste lezer te zijn om dit trainingsboek te waarderen!

GAME ON !!!

Over de auteur

Mark Spek (1973) is een ervaren dartsspeler met twintig jaar ervaring. Hij woont met zijn vrouw Anneke in het Friese dorp de Westereen. Hij deed ervaring op met het schrijven over darts op een internationaal darts forum. Nadat hij de smaak van het schrijven over darts te pakken had besloot hij een darts trainingsboek te schrijven. Hierin deelt hij zijn ervaring en kennis van de dartssport met het doel om spelers beter te maken.

Productinformatie

ISBN
9789464507232 / 978-94-645-0723-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Beginnerstraining / Je eerste 180er

Wanneer je begint met darts en je komt in een discussie met anderen hierover, dan zijn het meestal mensen die de sport zelf niet beoefenen, die zeggen: “Oh, je dart graag? Heb je al eens een 180er gegooid?” Of: “Hoeveel 180ers heb je al gegooid?”

Het is zeker niet het belangrijkste onderdeel van het spel, maar voor een beginner kan het iets heel belangrijks zijn, misschien zelfs wel een obsessie!

Het grote probleem voor een beginner om een 180er te gooien, heeft dan ook te maken met druk. Je gaat, zeker als beginner, al aan een 180er denken als de eerste dart in de triple twintig gaat. Daardoor komt er extra druk op de tweede dart te liggen. Een beginner zal hierdoor ook regelmatig de tweede dart missen. Maar als ook de tweede dart de triple in gaat, dan wordt de druk zo mogelijk nog hoger.

Je gaat er namelijk over nadenken en omdat de druk toeneemt, neemt de kans dat je mist ook toe.

Een ervaren speler voelt veel minder druk, omdat hij (of zij) veelvuldig 180ers heeft gegooid.

Wanneer je begint met trainen, alleen of met vrienden, dan zal er een moment komen dat je twee keer triple twintig gooit. Om de kans, dat je een 180er gooit, te vergroten, zijn hier een paar tips die je misschien kunt gebruiken.

De eerste tip is, dat wanneer je twee darts in de triple 20 hebt gegooid, je je het best kunt richten op de flights van de twee darts, die al in de triple zitten en niet op triple zelf. Je gebruikt de twee flights als richtpunt voor je derde dart.

De tweede tip is: probeer je derde dart niet te forceren. Forceren heeft alles te maken met de hoeveelheid kracht, waarmee je de dart weggooit; wanneer je te hard gooit, dan verliest de dart de controle. Hierdoor is de kans aanzienlijk dat je de triple 20 mist en dat de dart in de single 5 of single 1 belandt. Als je de dart te zacht gooit, dan komt deze meestal onder het doel terecht, omdat de dart niet voldoende kracht heeft om hoger in het bord te landen. Dus als je je derde dart wilt verbeteren, gooi je alle drie de darts met dezelfde kracht (snelheid).

Als derde en laatste tip: er is een mentale verklaring. Dit heeft te maken met de gedachten die in je opkomen. Wanneer je de kans krijgt om een 180er te gooien, probeer er dan niet te veel over na te denken en zeg tegen jezelf: ‘relax’ of ‘deze gaat erin!’ Spreek jezelf toe, blijf positief en raak niet gefrustreerd. Wees blij met een 140 of een 100 score, je zal op een dag zeker een 180er gooien, heb geduld. Train zo veel je kunt, blijf positief en kalm en je gooit een 180er eerder dan je denkt.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mario op 25-07-2022
In één adem dit boek uitgelezen. Praktische tips om als amateurdarter mee aan de slag te gaan. Leuke afwisselende oefeningen om je skills als dartspeler te verbeteren. Game on!!
door Bart op 04-09-2022
Erg fijn boek om te lezen. Voor mij als semi-prof bevat dit boek net de laatste tips die ik nodig heb om door te stoten naar tv toernooien!