Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Achter een lens gevangen
Een roman over liefde, veerkracht en verdriet

Auteur

Anneloes Tieleman

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,5 / 5 (3 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Voor Phileine is maar één ding belangrijk; weg van haar moeder, weg van Port-la-Nouvelle en weg van de persoon die haar niet zichzelf laat zijn. In de zomer van ’93 ontmoet ze een mooie vrouw, die haar meeneemt in een liefdevol avontuur. Is zij degene die Phileine kan laten inzien dat er meer in het leven is dan ze ooit voor mogelijk hield? Alleen dan komt ze erachter dat deze wonderschone, onafhankelijke vrouw de beste vriendin is van haar moeder. Een verboden vrucht. Heeft Phileine daar maling aan of toch niet?

Over de auteur

Anneloes Tieleman (1987) groeide op in de randstad en wilde altijd al een roman schrijven over twee vrouwen. Simpelweg omdat zijzelf niet genoeg romans kon vinden in dat genre. Achter een lens gevangen is haar debuutroman.

Productinformatie

ISBN
9789464507256 / 978-94-645-0725-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-07-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
292
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De jonge vrouw had een vaag bekend gezicht, maar die scherpe kaaklijn kon ze niet plaatsen.
"Inbreken in een huis is strafbaar,” zei Rosemarie toonloos.
"Joh, je meent het,” reageerde Phileine sarcastisch en keek haar op dezelfde berekende manier aan. Geschrokken realiseerde Phileine hoe jong Rosemarie eruitzag. Die twaalf jaar in leeftijdsverschil zag je gewoon bijna niet. In Phileines herinnering was ze veel ouder maar de enige kleine rimpels die ze waarnam, waren lachrimpels naast haar karamelkleurige ogen.
"Ik waarschuw je nog één keer-"
"-Je bent niet goed wijs. Ik weet niet wat jullie gisteren buiten die flessen rode wijn allemaal gebruikt hebben, maar het heeft je zicht aangetast,” zei Phileine terwijl ze weg wilde lopen. Rosemarie greep haar pols echter zo stevig vast dat ze naar adem snakte.
"Rosemarie," zei ze terwijl ze haar hand op die van haar legde. Ze hoopte dat Rosemarie haar greep zou verslappen. Plots liet Rosemarie los.
"Phileine?" vroeg ze ontdaan en deed een stap naar achteren. "Phileine…" zei ze nogmaals, bijna fluisterend.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door boekrecensieblog.nl op 08-08-2022
Wij geven geen sterren, omdat ieder boek voor iedereen anders te lezen is. Hierbij een fragment uit de recensie en interview; Het boek is zeker een aanrader voor iemand die met dit onderwerp bezig is. Het boek wint er geen doekjes om en is zeer openminded. Het lijkt mij ook een fijn boek voor jonge meiden die meer over dit onderwerp willen lezen. voor het volledige interview en recensie kan je hier klikken; https://boekrecensiesblog.nl/achter-een-lens-gevangen/#:~:text='Achter%20een%20lens%20gevangen'%20is%20een%20lang%20verhaal%20dat%20gaat,in%20haar%20vertrouwde%2C%20donkere%20doka.
door goedeboekentips.nl op 08-08-2022
Achter een lens gevangen staat in het rijtje van "De beste lesbische boeken" op Goede Boekentips. Hieronder een stukje van de recensie; Voor lezers is het een mooi en pakkend lesbisch liefdesverhaal. Het boek leest lekker weg en hoort zeker in je boekenkast te staan. Voor het volledige artikel kan je hier klikken; https://goedeboekentips.nl/lesbische-boeken/
door Shanna op 12-08-2022
Een aanrader!! De fijne en talentvolle schrijfstijl trekt je gelijk in het verhaal. Naarmate het boek vordert leer je de hoofdpersonages steeds beter kennen, ze komen tot leven. Je wordt echt meegenomen in het leven van Phileine en Rosemarie. Als een hoofdstuk eindigt wil ik eigenlijk gelijk doorlezen om te lezen hoe het verhaal verder gaat.