Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Niemand die omkijkt
Het verhaal over mijn leven, mijn blijvende strijd tegen mishandeling

Auteur

Marco Strijker

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (7 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mokerslag na mokerslag werd mijn fiets de verwoesting in geslagen. Ik stond er als jongen van ongeveer tien verstijfd naar te kijken en smeekte of het kon stoppen. Na een aantal woeste uithalen lag mijn fiets daar op de grond. Iedere klap die het kreeg, voelde ik in mijn lichaam. Het waren immers de consequenties van mijn acties, aldus, dat werd mij duidelijk gemaakt.
Mijn leven is er een geweest met veel van dit soort momenten. Waar machteloosheid en angst de overhand hadden. Ik ben in mijn jeugd mishandeld en verwaarloosd en dat laat diepe sporen na. Deze sporen hebben mij gevormd tot wie ik ben en beïnvloeden mijn leven nog iedere dag.
In dit boek deel ik mijn ervaringen om te laten zien welke verwoestende gevolgen kindermishandeling kan hebben. Ik hoop hiermee duidelijk te maken hoe ingrijpend het is voor zij die het meemaken of hebben gemaakt. Een probleem waar we als samenleving een vuist tegen moeten maken. We kunnen deze kinderen niet aan hun lot overlaten.

Over de auteur

Marco Strijker (1996), opgegroeid in Ruinen en nu wonend in de stad Groningen.

Productinformatie

ISBN
9789464507270 / 978-94-645-0727-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
186
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door SMB op 23-04-2023
Een indrukwekkend boek van iemand die zo jong al zoveel verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt. Kindermishandeling en verwaarlozing zijn dichterbij dan je denkt.
Een boek dat naar meer smaakt. Vlot geschreven en met diepgang. Bijna filosofisch. Waardoor je benieuwd bent naar het volgende boek over het verdere verloop van zijn leven en inzichten naar zichzelf.
door Surya Cline op 25-04-2023
Het boek is een zeer goede handreiking naar iedereen die met emotionele mishandeling te maken heeft of krijgt. In de eerste plaats voor de slachtoffers ervan, maar ook voor de ouders, de jeugdzorg, private psychologen, GGZ en politie. Er spreekt kracht uit dit boek van een jongeman die zoveel heeft meegemaakt. Hij kan een verschil gaan maken in de toekomst in de hulpverlening. Hij is ook persoonlijk heel erg gegroeid, zodanig dat hij in staat bleek om de psychologische mechanismen achter zijn gedrag te herkennen en te hanteren voor het omgaan met zijn angsten en gedrag. Af en toe moest ik stoppen met lezen om te verwerken wat ik las. Het is zo eerlijk en open geschreven dat ik mee kon voelen met de ellende die hem overkomen is. Toch kan hij zijn hart kan nog openen voor anderen en dit boek ook voor hen schrijven. Ik wens Marco Strijker toe dat zijn wens vervuld, dat hij veel boeken verkoopt en dat de hulpverlening zich met zijn boek in de hand kan gaan verbeteren.
door Mar Harms op 26-04-2023
5 sterren alleen al voor je kracht om de intimiteit van de verschrikkelijke jeugdjaren te durven delen, het op te schrijven en dan ook nog je beoogde doelstelling tgv 'het vergeten kind'. Knap! Dit boek legt zoveel aan bewustwording bloot voor een ieder uit de dagelijkse omgeving van kinderen in nood. Iedereen weet dat kindermishandeling veel meer gebeurt dan we denken; het opmerken en actief iets ondernemen is zeer moeilijk. Als (oud) leerkracht was ik zeker alert op mogelijk kwalijke situaties waarin kinderen kunnen opgroeien maar door het lezen van dit boek zullen mensen die werkzaam zijn met jonge kinderen nog scherper kunnen reageren en besluiten tot actie over te gaan.
Absolute tip voor studenten aan PABO en jeugdwerkopleidingen.
door jan de ruiter op 02-05-2023
heb het boek in 2 dagen uitgelezen soms gingen de rillingen over mijn lichaam woon zelf in de buurt van ruinen mijn vrouw komt uit ruinen kunnen ons niet voorstellen dat zoiets daar kon gebeuren maar misschien nog wel dichterbij dan wij weten
het boek is zeker een aanrader
door Yvonne K op 08-05-2023
Het is een zeer indrukwekkend boek. Goed beschreven wat het met de schrijver (Marco) heeft gegaan en nog steeds doet. Zoiets ergs raak je nooit kwijt. Ik kon het boek niet lezen zonder te huilen. Wat vreselijk erg dat er zoveel kinderen zijn die dit mee maken, tè triest voor woorden.
Wat ik niet kan begrijpen dat er instanties zijn die de signalen van Marco (en van moeder) niet serieus genoeg hebben genomen. Dat moet echt anders.
Een kind loopt niet voor niets van huis weg. De angst wordt aangepraat dat er erge dingen (met familie) gaan gebeuren als het naar buiten komt. Vreselijk.
Ik vind het heel dapper dat Marco dit boek heeft geschreven. Marco, het ga je goed!
Kindermishandeling MOET stoppen!
door Gea op 15-05-2023
Marco, ontzettend knap en dapper hoe je vertelt over de mishandeling en je leven daarna! Met jouw doorzettingsvermogen heb je het al heel ver gebracht.
Het boek heeft me enorm geraakt. Ik hoop dat je heel veel boeken gaat verkopen en daarmee veel geld inzamelt voor het goede doel.
Ik wens je alle goeds voor de toekomst!
door Ankie op 12-06-2023
Marco wat ben ik blij met zo'n dappere zoon, dat jij nu in dit boek alles verteld waar wij nog niet 100% van wisten. Hadden we maar in je hoofd kunnen kijken, en je zo misschien beter kunnen steunen. Je hebt altijd alleen deze zware waarheid met je meegedragen. Wat ben ik en de rest van ons gezin trots op jou. Je bent een kanjer! Groet van je trotse moeder!