Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vik Vos
Allerlei soorten papa's en mama's

Auteur

Veerle Vergeer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vik Vos zet op een dag zijn papa en mama te koop, want die geven spruiten en bonen een hele hoop. In zijn zoektocht naar liefhebbers voor zijn ouders spreekt hij zijn vriendjes uit het dierenbos. Al zijn vriendjes worden opgevoed door andere ouders of verzorgers dan de traditionele standaard vader en moeder. Waar Vik Vos denkt dat zij wel interesse hebben in zijn ouders, laten al zijn vriendjes zien hoe fijn zij het hebben. Het maakt niet uit door wie je wordt opgevoed, maar wel hoe ze het doen. Langzaam begint Vik Vos zich te realiseren dat hij toch ook graag gewoon bij zijn eigen ouders wil zijn. Ondanks die vieze spruiten en bonen.

Over de auteur

Veerle Vergeer (1991) woont samen met haar man en twee (pleeg)kinderen in Tilburg. Door haar werk en de zorg voor deze kinderen ontdekte zij dat ouders en verzorgers vrijwel altijd worden afgebeeld in de traditionele vorm van vaders en moeders in boeken. Met de hulp van haar kinderen en de leerlingen uit haar klas, heeft zij het boek Vik Vos geschreven. Hun eerlijke en kritische commentaar én enthousiasme heeft haar geholpen om dit boek te schrijven.

Productinformatie

ISBN
9789464507478 / 978-94-645-0747-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
56
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Daar komt Uiltje aangelopen.
“Ollie, wil jij misschien mijn papa en mama kopen?”
“Nee,” zegt Ollie, “die hoef ik niet.
Ik woon bij opa zoals je ziet.
Er is niemand in dit hele dierenbos,
die zo goed kan voorlezen als opa Jos.
Spruiten moet ik ook wel eens eten,
maar als opa voorleest, ben ik dat zo weer vergeten.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door MDH op 30-08-2022
Een prachtig prentenboek met een positief mooi verhaal waarbij de diverse gezinssamenstellingen (ouderparen) aan bod komen. Voor veel kinderen uit een niet-traditionele gezinnen zal het fijn zijn om zich te herkennen in het boek en voor andere kinderen zal het een leuke manier zijn om kennis te maken met de diverse gezinssamenstellingen & hierover met je kind in gesprek te gaan.
door BvdT op 28-07-2022
Een mooi prentenboek dat standaard in de kinderboekenkast hoort te staan. Kinderen die deel uitmaken van gezinnen met gevarieerde samenstellingen zullen zich herkennen en erkend voelen. Andere kinderen zullen niet-traditionele gezinnen als volwaardig gaan zien in onze cultuur. Het is mooi dat vooral de liefde die het vriendje/ kind ervaart als leidraad door deze verschillende gezinnen loopt. De taal is helder en begrijpelijk voor het niveau. Petje af voor de auteur!