Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Leven vanuit Liefde
Persoonlijke lessen over de essentie van ons bestaan

Auteur

Dick Nijssen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De stukjes in dit boek geven een levendige weergave van ervaringen en inzichten van de auteur op het gebied spiritualiteit en Zijnsgerichte psychologie. Op een geaarde, niet zweverige manier geeft Dick Nijssen praktische ‘richtingaanwijzers’ naar een zinvol, liefdevol leven. Soms confronterend maar altijd liefdevol en met humorvolle mildheid schetst hij hoe je los kunt komen uit de conditioneringen van het ego om thuis te komen in de liefde die je bént.

Over de auteur

De afgelopen 35 jaar heeft Dick Nijssen duizenden mensen begeleid in workshops, retraites en opleidingen op zijn eigen centrum, Helios Centrum Heerde. Thema’s als bewustwording, heling en ‘thuiskomen in je ware Zelf’ staan daarin centraal. Dick is als auteur ook bekend van de Inzichtkaarten waarvan er in Nederland ruim 300.000 zijn verkocht. Hij was een van de eerste Reiki Masters en de grondlegger van het Innerlijk Kindwerk in Nederland. Tegenwoordig biedt hij Leven vanuit Liefde workshops voor paren en voor singles aan naast meditatie retraites en massage trainingen. Dick over hemzelf: “Door de dood van mijn vader toen ik 13 jaar oud was, startte ik al vroeg met een zoektocht naar de zin van het leven. Het werd een halve eeuw omspannende ontwikkelingsweg op spiritueel en psychologisch gebied. De inzichten die ik verkregen heb deel ik graag met mensen die daar open voor staan. Door de jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Mijn missie is mensen te helpen om zich te bevrijden van vastgeroeste verhalen en te leren vertrouwen op de bron van wijsheid en liefde in henzelf.

Productinformatie

ISBN
9789464507768 / 978-94-645-0776-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
240
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Als mensen in een situatie komen waarin ze weten dat ze gaan sterven, zoals bij een ramp of aanslag, en ze hebben nog tijd hebben om een afscheidsbriefje te schrijven, dan is de laatste boodschap voor hun nabestaanden bijna altijd: ”Ik hou van je”.

Ook voor mensen die een ‘normaal’ sterfbed hebben en die terugkijken op hun leven telt het niet langer hoe hard ze gewerkt hebben of wat ze aan bezittingen vergaard hebben. Het draait dan vooral om de liefde die er wel of niet geweest is en die bepalend is of iemand vredig heengaat of niet. Dit alles laat zien dat mensen in de kern liefdevolle wezens zijn.

Waar het in het leven dus om draait is eigenlijk maar een ding:
Kies je ervoor om te leven vanuit liefde of niet? Ben je in staat je hart steeds meer te openen, zelfs te midden van afwijzing, pijn en verlies? Dat is waarschijnlijk de grootste uitdaging van je leven en de zin van je bestaan.

Er is liefde en er is vervormde liefde: liefde voor geld, liefde voor macht, liefde voor bezittingen. Zelfs de jihadstrijder die ‘ongelovigen’ doodt, doet dat uit liefde voor zijn ideaal. De meest bewierookte vorm van liefde is de verliefdheid, de romantische liefde, een vorm van liefde die bezongen wordt in bijna elk liefdesliedje. Verliefdheid is een heerlijke staat van illusie en daarom van tijdelijke aard.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Karin op 26-08-2022
Een geweldig boek. Grote complimenten voor de auteur die zijn opgedane wijsheden en ervaringen met de lezer deelt. Het is een zeer toegankelijk boek. Goed geschreven.
'De essentie van ons bestaan' is die stille bron ont-dekken waar de oneindige LIEFDE huist.
door Henk op 20-12-2022
Een prachtig boek waarin je blijft lezen met 96 stukjes over de essentie van ons bestaan.
Stukjes die inzichten geven, mij aan het denken zetten en inspireren.