Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Meesje Kriezelbies
Avonturen van een giga grote kleine jongen

Auteur

Johan Datema

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mix een lepel sambal, een partij krezie ideeën en een klunzig drietal door elkaar en je hebt het recept voor een boek dat ruikt naar avontuur. In dit boek lees je alles over het jongetje Meesje Kriezelbies en zijn nooit stoppende stroom aan plannenmakerij. Samen met zijn vrienden Japie en Kathlijn leven ze toe naar een geweldige vliegerwedstrijd, moeten ze de schrik van de school van zich afhouden en proberen ze onder de gymlessen van meester Apfelbaum uit de komen. En speciaal voor jou deelt Meesje in dit boek zijn geheime schetsboek. Verdien straks ook een zakcentje met je eigen liedjesmachine, word baas over je eigen stad en eet de lekkerste zelfgemaakte kipnuggets! Veel leesplezier!
Vakjurygenomineerde
fictie
boek●goud 2022

Over de auteur

Schrijver Johan Datema komt oorspronkelijk uit Schoonebeek (Drenthe), maar woont inmiddels alweer jaren in het Brabantse Oosterhout. Hij woont daar met zijn vrouw en twee dochters en houdt zich, behalve met schrijven, ook bezig met het spelen en componeren van muziek. Kortom, een creatieve duizendpoot die ook graag de "creatieve luikjes" wil openen bij anderen. In het boek “Meesje Kriezelbies” hoopt hij kinderen te inspireren tot het open van hun "creatieve luikjes". Of de verhalen uit Meesje Kriezelbies autobiografisch zijn? Tja, who knows...

Illustratrice Fabienne de Hoop is een geboren verhalenvertelster. Samen met haar vriendin en kleine hondje Puck woont ze in het Brabantse Uden. Zodra ze haar pen op papier zet, komt haar fantasie tot leven. Maar niet alleen haar eigen gedachten laat ze tot leven komen, ook jouw verbeelding zet ze aan het werk. Haar kracht als illustrator ligt in het verbeelden van geschreven tekst wat vervolgens een leven gaat leiden in jouw gedachten.

Productinformatie

ISBN
9789464507775 / 978-94-645-0777-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
112
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De volgende dag na schooltijd spreken ze af bij Meesje thuis. Daar vertelt hij hen dat hij een nieuw plan heeft om geld te verdienen. De tweeling is supernieuwsgierig en vraagt Meesje de oren van het hoofd. Maar Meesje houdt zijn plannetje nog even voor zich.
‘Wacht maar af. Kom morgenochtend naar mijn huis en je ziet het vanzelf’, is het enige dat hij erover zegt.

Zaterdag direct na het ontbijt fietsen Kathlijn en Japie naar Meesje toe. Het is vandaag behoorlijk koud, dus ze zijn beiden warm aangekleed. Maar zelfs nu draagt Japie gewoon een korte broek. Alleen over zijn t-shirt draagt hij een dun jasje. Als ze aankomen bij het huis van Meesje zien ze dat er in het gras langs de straat een grote kartonnen doos staat.

Liedjesmachine, uw favoriete lied voor maar 50 eurocent” staat er met grote rode letters op geschreven.

‘Wat is dat nu weer?’ vragen Japie en Kathlijn zich af en leggen hun fietsen neer op het gras om de vreemde doos van dichtbij te bekijken.

Op het moment dat ze dichterbij komen, springt er een vrolijk vlaggetje uit de doos omhoog. “Japie en Kathlijn mogen gratis”, staat er op.
‘Nou, dat moesten we dan maar eens proberen’, vindt Japie terwijl hij de doos goed van alle kanten bekijkt.
‘Welk liedje wil jij horen?’ vraagt Japie aan Kathlijn.
Kathlijn denkt na en kiest voor “Dikkertje Dap”. Japie drukt op de startknop en in de doos begint een stem te zingen. Japie en Kathlijn moeten keihard lachen. Het is Meesje in de doos!
‘Ha, ha, ha! Wat een fantastisch idee!’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anneke Stauttener op 04-09-2022
Erg leuk kinderboek, origineel, spannend en vlot geschreven. Zet ook aan tot creativiteit bij kinderen