Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat

Auteur

Laurens van Voorst

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

'Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat', vertelt Helmus, de hoofdpersoon van Het Bad. Helmus doet zijn best als hardwerkende ambtenaar in een zonderlinge wereld. Zoals in een ander verhaal, Adolf, de hoofdpersoon juist zonderling is in een gewone wereld. In deze bundel hebben de hoofdpersonen en de werelden waarin ze leven het meestal niet heel goed met elkaar getroffen. Helmus werkt zich in de nesten door zijn best te doen, Adolf wordt heel even tegen zijn zin een ster, Bea zit letterlijk in een verkeerde film en Wilbrand ontmoet per ongeluk een mens.

Over de auteur

Laurens van Voorst (1960) is zelfstandig copywriter, communicatieadviseur en moderator. Daarnaast is hij gemeenteraadslid. Laurens woont en werkt in Schijndel. Hij publiceert ook over lokaal bestuur en politieke burgerparticipatie.

Productinformatie

ISBN
9789464507782 / 978-94-645-0778-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
180
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze staat in de badkamer en kijkt in de spiegel. Dat doet ze niet zo vaak. Maar dit keer kijkt ze goed. Ze knijpt haar ogen samen om zichzelf beter te kunnen zien. Het grijze, krullende haar zit plakkerig om haar hoofd. Het kleeft tegen haar slapen. Lang geleden had ze vol golvend haar, maar het haar is de afgelopen tientallen jaren niet alleen grijs geworden – ook dun.

Ze laat een vinger over de rimpels gaan. De diepe rimpels in haar voorhoofd. En dan over de kraaienpootjes. ‘Achtenzeventig’, zegt ze tegen haar spiegelbeeld. Ze knijpt haar ogen verder samen. Dat helpt. Als je de ogen maar goed samenperst, dan heb je geen bril nodig. Ze kijkt naar haar kin. Er groeien haartjes aan. Soms trekt ze die eruit en dat doet pijn. Tot tranen toe. Maar dat vindt ze niet erg. Ze vindt de haren ook niet erg trouwens. Integendeel. Als ze lang genoeg zijn, dan trekt ze de haren eruit en dat voelt fijn. Beter pijn, dan niks voelen.
En zo heel veel valt er niet te voelen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek