Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tropenjaren
Welkom in de jungle van het ouderschap

Auteur

Stèfanie Groeneveld - van Hout

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (10 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als moeder van drie meisjes neemt Stèfanie je mee op reis in de chaos van het ouderschap. Een boek vol met korte, hilarische en herkenbare verhalen over thema’s die tijdens de tropenjaren ongetwijfeld de revue passeren. Over blunderende loedermoeder taferelen, nachtelijke avontuurtjes, snot op je banaan en stront aan de knikker. Heerlijk herkenbare verhalen die worden afgewisseld met liefdevolle gedichtjes en hilarische uitspraken. Met haar humoristische en eerlijke schrijfstijl is het non-stop genieten met een lach op je gezicht. Want zeg nou zelf; het is toch heerlijk om te lezen hoe een andere ouder zich door deze tropenjaren heen worstelt?


Over de auteur

Stèfanie Groeneveld - van Hout (1986) woont samen met haar man en drie meiden in een klein dorpje in Brabant. Ze kreeg de smaak van het schrijven te pakken toen ze moeder werd en zonder enige handleiding, gids of commando training terecht kwam in de tropenjaren. Nooit eerder nam ze zo vaak een pen in haar handen. De woorden kwamen vanzelf door alle onzekerheden, nieuwe gevoelens en hilarische momenten die het ouderschap met zich mee brengt. Middenin die tropenjaren wisten ze twee keer zelfstandig een huis te bouwen en bivakkeerde het gezin ruim een jaar in een veel te kleine (maar o zo gezellige) woonunit. Stèfanie werkt als orthopedagoog en deelt (h)eerlijk over ouderschap. Maar ze is vooral een moeder. Eentje die dweilt met de kraan open, slaapt met haar ogen open en plast met de deur open. Zo één die de ballen in de lucht probeert te houden terwijl ze alle kanten op stuiteren. Een moeder zoals ieder ander; eentje die middenin de chaos vooral ontploft van liefde.

Productinformatie

ISBN
9789464507829 / 978-94-645-0782-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“Zo, jij bent zeker twee jaar?” lacht een vreemde meneer de Queen of the camping toe, terwijl ze niet-vrijwillig aan haar armpje door papa wordt meegetrokken en haar hakken in het zand zet. Hij heeft het geweten deze man, ze blijft hem met een stalen gezicht aankijken tot hij uiteindelijk uit het zicht verdwenen is. Zonder te knipperen uiteraard, want dat is blijkbaar een teken van zwakte. Als blikken konden doden…

Wat doe je als het warm is? Zwemmen. Heerlijk, ook met ons tweejarig zonnetje. Ze heeft er plezier in YES, dus alles is under control. Het zonnetje is terug! Maar dan… overwegen we om te vertrekken. Durven we het aan? Hoe gaan we dat de Queen in hemelsnaam vertellen? Dit slecht-nieuwsgesprek accepteert ze nooit ofte nimmer.
En ja hoor, daar sjok ik dan enkele minuten later met een gillend hoopje mens onder mijn armen, inclusief een heethoofd, klotsende oksels en uiteraard een pokerface. Want ik heb alles onder controle (NOT!). Ik heb zojuist m’n kind van het klimrek los getrokken. Je kent ’t wel, die ielige armpjes die dan opeens ontpoppen tot rotsvaste betonblokken waar geen beweging in te krijgen is. Sta je daar als één of andere faillure aan een blok beton te sjorren terwijl de hele playa meekijkt. En dan die sirene van haar… het luchtalarm is er niks bij. De ogen van andere mensen prikken in je verbrande rug.

Maar ook de meest actieve rotsvaste temperamentvolle eigenwijze wezens raken een keertje moe. Ook onze kleine friemel. Als ze zich dan uiteindelijk overgeeft aan de vermoeidheid en haar bolletje laat rusten op je schouder, is dat een teken dat de batterij aardig leeg is. Dan houd ik je nog even stevig vast. Want nu mag ik. Straks niet meer, want dan ben je weer twee en zeg je vast en zeker…

NEE!

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Wendy op 05-08-2022
Ik ben van nature geen lezer maar dit boek leest lekker gemakkelijk. En als je begonnen bent wil je er niet mee stoppen. Zoveel leuke verhalen en zeer herkenbaar!
door Anita op 06-08-2022
Prachtig en herkenbaar boek en 1 keer uitgelezen.
Kan ik iedere moeder aanraden. Ook leuk om als kraamcadeau te geven.
door Marie-Thérèse op 09-08-2022
Ben net terug van vakantie en het boek is binnen.Ik ben zo benieuwd dus ik begin meteen te lezen, en kan niet meer ophouden met lezen.Het leest vlot weg en het is allemaal zo herkenbaar.Maar vooral de liefde voor de kinderen spat er vanaf. Prachtig. Eerlijk. Humor...
door Inge op 12-08-2022
Heerlijk, herkenbaar, een genot om te lezen!
door Maartje van Rooij op 14-08-2022
Yeah, geweldig boek wat je MOET lezen! Zeer herkenbaar voor iedere moeder of moeder to be! Love it 🤩
door Annemarie Hendriks op 17-08-2022
Echt een heerlijk en leuk geschreven boek! Het is zo herkenbaar en ik was steeds nieuwsgierig wat er nog meer kwam dus het was ook zo uit!
door Anke Roudman op 19-08-2022
Genoten van begin tot eind!! Wat een feest om te lezen! Loos momentje? Dan nog even vlug een paar hoofdstukken meepakken!!
door Hanny op 23-08-2022
Een heerlijk boek. In één adem uitgelezen.
Het leest heel makkelijk weg. Een boek vol herkenbare, grappige en leuke verhalen. Maar ook zeker heel liefdevol geschreven.
door Mieke op 24-08-2022
Het is een heel fijn boek om te lezen in een keer uitgelezen geweldige schrijfster.Heel veel succes Stefanie
door Monique op 25-08-2022
Een heel leuk leesbaar boek. Waarbij je eigenlijk niet kunt stoppen met lezen. Ik heb dit boek met een glimlach op mijn gezicht en soms hardop lachend uitgelezen. (Heel belangrijk die UIT) want in de tropenjaren een boek lezen is ook niet vanzelfsprekend. Herkenbare situaties met humor beschreven en leerzaam, waarbij je ook tussen de lijnen tips krijgt hoe om te gaan met emoties van je kind en hoe je er zelf mee om kunt gaan.