Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een krachtig gesprek met een alleenstaande mama

Auteur

Marleen Awouters

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vandaag ontdekt alleenstaande mama Amelia hoe harmonieuzer te jongleren tussen haar dochter en haar werk, meer quality time te beleven, doeltreffender te communiceren en opnieuw voluit te dromen. Haar (onder)bewustzijn legt via een openlijk gesprek op elk moment van een gewone werkdag haarfijn uit wat er gebeurt, waarom het gebeurt en hoe Amelia kan kiezen om te veranderen. Ze wordt bewust van haar blessures en besluit om minder te luisteren naar haar innerlijke saboteur. Zal het haar lukken om haar eigen blokkades te herkennen en beter om te gaan met slaande deuren? Ze beseft dat ze uiteindelijk haar eigen grootste limiet is en hoe ze de kracht kan opbouwen om voluit te genieten van het leven.

Over de auteur

Als psychologe is Marleen Awouters gepassioneerd door persoonlijke ontwikkeling. Na de geboorte van haar dochter zoekt ze met vallen en opstaan naar het ultieme evenwicht tussen volwaardig mama en gedreven onderneemster. Ze voedde haar dochter grotendeels alleen op en hoopt andere alleenstaande ouders te helpen op hun weg naar volledige ontplooiing en een authentiek gelukkig leven. Een duwtje in de rug van een soortgenoot is altijd welkom. De fictieve en non-fictieve anekdotes uit het leven van elke dag zijn heel herkenbaar en bieden inspiratie voor zowel de grote existentiële levensvragen alsook voor de kleine dagelijkse beslommeringen.

Productinformatie

ISBN
9789464507973 / 978-94-645-0797-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
156
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Ik geloof echt niet dat wij ooit nog een normaal gesprek zullen hebben.”
“Oké, als je er zelf niet in gelooft, geen probleem. Gelieve dan hier even te tekenen voor je wekelijkse portie van ruzie, misverstanden en onbegrip, en dat minstens voor de volgende twintig jaar van je leven,” zegt Conscio cynisch.
“Hé, dat is niet lief!”
“Maar het is wel de realiteit,” antwoordt Conscio scherp. “En momenteel kies je daarvoor.”
“Neen, ik kies er niet voor. Het is gewoon zo, we komen niet meer overeen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom we niet meer getrouwd zijn, denk je niet?”
“Daar zit een stuk van waarheid in,” geeft Conscio toe. “Je kunt er echter nu wel voor kiezen om op een andere manier met elkaar om te gaan, al was het maar voor je dochter.”
“Tja, dan zal één van ons een eerste stap moeten zetten en ik weet niet wie dat zou zijn.”
“Dat is heel eenvoudig,” gaat Conscio verder. “De ouder met de meeste persoonlijke ontwikkeling zal altijd de persoon zijn die deze eerste legendarische stap zal zetten. Het gaat om de ouder die het belangrijker vindt om gelukkig te zijn dan gelijk te hebben. Weet je nog?”
“Ja, maar, dat is echt niet evident hoor.”
“Natuurlijk is het niet evident! Het is daarom dan ook enkel weggelegd voor de ouder met de meeste persoonlijke ontwikkeling,” herbevestigt Conscio.
“Oké, en wat zou ik eventueel kunnen doen?”
“Wel, je zou eerst en vooral kunnen beginnen met erin te geloven dat het op termijn terug mogelijk zal zijn om een normale relatie te hebben met je ex,” antwoordt Conscio.
“Neem gerust eerst vijf diepe ademhalingen,” onderbreekt Korpo bezorgd.
“Wat een dag! Deze is echt niet evident...”
“Ik stel voor dat jullie eens afspreken op een neutrale plaats en dat jullie beslissen dat jullie vanaf dat moment een nieuwe stap zetten in jullie relatie als ouders van jullie dochter,” vult Conscio aan. “Jullie openen een nieuw hoofdstuk, enkel en alleen in het belang van jullie dochter.”
“Dat zal hij nooit willen …

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek