Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Weg met beren op de weg
Alleen op reis naar de andere kant van de wereld

Auteur

Jitske Gorseman

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
1 reviews
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bijna dertig, vrijgezel en niet tevreden met het werk wat ze deed, besloot Jitske in het najaar van 2017 dat het tijd was voor iets anders. Met een volgestouwde backpack en knikkende knieën vloog ze in haar eentje naar de andere kant van de wereld. Waar ze aanvankelijk strak stond van de spanning, voelde ze zich al reizend steeds meer op haar gemak, totdat ze zichzelf aan het einde bijna niet meer terugkende. Reizen bleek het ultieme tegengif te zijn voor de beren op de weg die ze al van jongs af aan zag. Een antidepressivum, dat haar niet alleen vrolijker maakte, maar haar ook meer zelfvertrouwen gaf. En haar tegelijkertijd belangrijke lessen leerde over bijzondere mensen en andere culturen. En vooral ook over zichzelf.


Het boek is in de webwinkel van Boekscout, maar ook via Jitske zelf verkrijgbaar. Mocht je het boek via Jitske aan willen schaffen, dan kun je contact opnemen met Jitske zelf. Ze bezorgt je graag een exemplaar!

Over de auteur

Jitske Gorseman werd geboren in Rotterdam en studeerde af in Groningen in 2010. De wens om een verre reis te maken ontstond reeds in haar studietijd, en dus vertrok ze na haar studie voor vier maanden naar Nepal en India. Na terugkomst begon ze aan haar eerste baan in de gezondheidszorg in Haarlem, en op wat korte vakanties binnen Europa na bleef ze in Nederland. De reiskriebels hielden echter stand, en dus besloot ze in de herfst van 2017 haar baan op te zeggen om voor langere tijd op reis te kunnen.

Productinformatie

ISBN
9789464508062 / 978-94-645-0806-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-08-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
278
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik kan dit leven niet in mijn eentje leiden, ook al lijkt een kluizenaarsbestaan me soms heerlijk. Maar net als vele anderen heb ik nu eenmaal mensen om me heen nodig. Ik weet inmiddels dat sociale contacten niet altijd vermoeiend hoeven te zijn. Als ik mijn grenzen duidelijker stel, gaat het beter. Vaak is het echt de moeite waard om iemand te leren kennen, want wat bestaan er ontzettend lieve mensen op deze wereld. Mensen die rekening met je houden, ook al ken je ze net een paar uur. Onbekenden die je uitnodigen om oudjaarsavond te komen vieren omdat je anders alleen bent. Mensen die je mee uit eten vragen, ook al kennen ze alleen je naam. Mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en luisteren naar wat je vertelt, écht luisteren.
Ik zou zo graag ontsnappen uit deze kooi. Deze ijzeren kooi van regels die ik mezelf opgelegd heb om erbij te horen, om niet gek gevonden te worden. De kooi waarbinnen ik weet hoe dingen werken, maar die me diep ongelukkig maakt omdat ik me niet kan bewegen. Geen adem kan halen, mijn armen niet kan spreiden. Niet kan zien wat er buiten de kooi gebeurt. De kooi waarbinnen ik mezelf voorhoud dat ik niet goed genoeg ben, dat ik het niet kan en ook nooit ga kunnen.
Op reis brak ik uit de kooi. De tralies losten langzaam op en ik kon weer ademen. Me uitstrekken. Af en toe was er een glimp, een zweem van het leven zoals ik dat thuis gewend was, maar dat vervaagde meestal snel, waarna ik weer vrij was.

Uiteindelijk ben ík mijn eigen grootste vijand. De grote boze buitenwereld is lang niet zo groot en boos als ik dacht.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Anwar op 29-08-2022
Zeer goed boek! Inspirend en persoonlijk. Een aanrader