Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Arne in Dromenland

Auteur

Nienke Keller

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Arne wil niet slapen. Hij is bang in het donker en heeft nachtmerries. Een nacht ontmoet hij Klaas Vaak en mag hij mee naar Dromenland. Pavor, de heerser van Nachtmerrieland, wil de wereld in een grote nachtmerrie veranderen. Arne gaat samen met Isis en de andere Droomwebwevers de strijd aan. Als ze zien dat de Levensboom aan het verdorren is, vragen ze de sfinx om raad. Ze gaan op zoek naar voorwerpen die moeten helpen de balans tussen goed en kwaad te herstellen om daarmee Dromenland te redden. Hun tocht voert via de magmakamer van een vulkaan naar een ijsdoolhof onder een gletsjer. Zal het Arne lukken zijn eigen angst te overwinnen en Dromenland te redden? Een spannende droomreis voor kinderen vanaf 7 jaar.

Over de auteur

Nienke Keller werd in 1977 geboren in Delft en groeide op in Monster. Zodra ze kon lezen was ze in de bibliotheek te vinden en bracht vele uren lezend door, opgeslokt door boeken over wereldreizen, avonturen en fantasieverhalen. Tijdens de zomervakanties wandelde Nienke met haar ouders in de Noorse bergen en zwom ze in de fjorden. Zo kwam ze in aanraking met de ongerepte Scandinavische natuur en de wereld van de trollen.
Na haar studie geneeskunde in Amsterdam bracht haar verlangen naar ruige natuur, rust en ruimte haar naar Zweden, waar ze met haar man op verschillende plekken heeft gewoond. Tijdens hun zwerftochten door Zweden werd haar interesse gewekt voor de Samische cultuur en de Scandinavische mythologie.
Inmiddels woont ze met haar man en twee kinderen in Zweden aan de bosrand. Ze werkt als huisarts. In haar vrije tijd wandelt ze door de bossen of peddelt met haar kajak.

Nienke wilde graag een verhaal schrijven waarin ze haar passie voor dromen en mythologie kwijt kon. Op die manier wil ze kinderen bewust maken van hun droomwereld en laten zien hoe belangrijk die kan zijn. Door mythen te integreren kunnen ze kennismaken met terugkerende thema’s uit het collectief bewustzijn zoals scheppingsverhalen.

www.nienkekeller.nl

Productinformatie

ISBN
9789464508079 / 978-94-645-0807-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
264
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Arne sprong overeind, daarbij een houten voetenbankje omgooiend dat met veel kabaal tegen de vloer sloeg. Lara siste. Ze ging wat opzij zodat ook Arne door de kijkgaatjes naar buiten kon kijken. Zijn ogen moesten even wennen aan de duisternis voordat hij kon zien wat er gaande was. Zijn oren daarentegen waren direct gespitst. Hij hoorde eerst een luid gehinnik, gevolgd door een gesis, waarna hij een luid geklepper hoorde en zelfs een windvlaag in zijn gezicht voelde. Een sterke zwavellucht kwam dichterbij en zijn ogen begonnen te tranen. Een bliksemflits verlichtte de hemel. Wat hij toen zag wilde hij liever niet geloven.
Een reusachtige vleermuis met enorme vleugels, grote klauwen en een bek vol kleine, vlijmscherpe tandjes had net de afdaling ingezet en op zijn rug zat nog een afschrikwekkende verschijning. Het enige dat Arne nog kon zien was het lijkbleke gezicht van een man met zwart paarse ringen rond zijn donkere ogen, een scherpe, spitse neus en een grote, grijnzende mond met dieppaarse lippen en een gebit dat te groot leek voor zijn mond. Zijn hoofd en de rest van zijn lichaam was bedekt door een mantel rood als gestold bloed.
De vleermuis slaakte een schelle kreet, die de hele boom deed trillen en ook het paard op de zenuwen werkte. Arne hoorde de hoeven kletterend neerkomen en niemand minder dan Mara had moeite het steigerende paard te kalmeren. Lara, die twee andere kijkgaatjes had gevonden, fluisterde dat Pavor Nocturnus gekomen was, de Heer van de Duisternis, tevens vorst van Nachtmerrieland.
“Is hij een vampier?” vroeg Arne met een hevig bonzend hart. Hij had de lange hoektanden wel gezien en ook de reuze vleermuis deed hem aan die bloeddorstige wezens denken.
“Hij behoort wel tot de familie van de vampiers,” bevestigde Lara zijn angstige vermoedens, “maar in plaats van zich te voeden met het bloed van zijn slachtoffers, doet hij zich te goed aan de angsten en kwade gedachten van zijn slachtoffers. Deze gebruikt hij vervolgens voor het creëren van nachtmerries om zo zijn rijk uit te breiden.”

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek