Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

HIGH TEA
Over theesoorten en exclusieve hapjes voor de high tea

Auteur

Ben Zijl

Uitvoering
Hardcover
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Genieten omdat je gasten genieten! Dat kan je bereiken met dit boek dat je helpt om een perfecte high tea te serveren. Dankzij de vele recepten maak je er een echt feest van. Maar niet alleen door het schenken van diverse theesoorten en het serveren van exclusieve hapjes wordt het een bijzondere high tea. Maar ook, en misschien wel juist, met het doorvertellen van de verhalen en anekdotes over de geschiedenis van de thee en de high tea, die je in dit boek vindt, til je jouw theeparty tot een ongekend niveau.

Over de auteur

Het organiseren van een high tea is een activiteit waarbij veel creativiteit wordt gevraagd wat betreft theekeuze en de aankleding, maar vooral ook wat betreft de bijbehorende hapjes. Daarin kan men eindeloos variëren. Dit boek vertelt iets over de geschiedenis van de high tea. Maar het accent ligt vooral op recepten van mooie hapjes die eenvoudig zelf te maken zijn. 

 Ben Zijl (1948) begon na zijn vervroegde pensionering een eigen praktijk als GGZ-agoog. Hij behandelt en begeleidt onder meer jongeren met autisme. Ben ontdekte dat de gesprekken met hen beter gaan als ze samen bezig zijn. Daarom begon hij met hen te bakken. Niet alleen zijn cliënten vinden het leuk, zelf kreeg hij ook de smaak te pakken. Dit had tot gevolg dat Ben steeds meer ging streven naar perfecte kwaliteit. Daarom volgde hij in de achterliggende jaren een aantal cursussen bij onder andere PMT, Robèrt van Beckhoven en Bakery Institute. Ook volgde hij een training bij de International Tea & Coffee Academy. Eerder verschenen van zijn hand de boeken: Koken voor groepen en Bakken voor zondag.

Productinformatie

ISBN
9789464508109 / 978-94-645-0810-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
114
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Engeland is niet, zoals veel mensen denken, het land waar als eerste in Europa een theecultuur ontstond; Portugal en Nederland gingen voor. Maar nergens in Europa wordt nu zoveel theegedronken als in het Verenigd Koninkrijk. En in Engeland drinkt vrijwel iedereen nog steeds melk in de thee. Ook in Nederland werd tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw door velen thee met een scheutje melk gedronken. Het gebruik van melk in de thee ontstond in het begin van de negentiende eeuw in Engeland, toen het drinken van thee ook voor de gewone burgers betaalbaar werd. Uit geschriften en afrekeningen uit die tijd blijkt het gebruik van melk in de thee. In de theehuizen maar ook op de kermisterreinen en door straatventers werd “melkthee” verkocht. Je zou verwachten dat de melk tot doel had om de smaak van de thee wat milder te maken, maar het scheutje melk was bedoeld om te voorkomen dat het theekopje zou barsten bij het inschenken van de hete thee. In die tijd was het aardewerk dat door de gewone burgers werd gebruikt namelijk van dusdanige kwaliteit dat het inderdaad niet denkbeeldig was dat het kopje in stukken zou uiteenvallen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek