Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Yaxil Tun
Het mysterie uit de diepte

Auteur

Alesya Baldassari

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (24 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Yaxil Tun is een fantasie−avonturenroman, die de verbeelding de vrije loop laat en onbekende landen oproept. Geloven in geweldige vluchten van fantasie en spannende avonturen, dat is waar het bij Yaxil Tun om draait.
Onze planeet sterft. Menselijke hebzucht, egoïsme, agressiviteit en arrogantie
vernietigen ons planetaire huis. Toch is Moeder Aarde onze enige bron van leven en inspiratie. Haar schoonheid is niet te vergelijken met de schittering van goud. De diepten van de menselijke ziel zijn zo verbazingwekkend dat ze de valse glitter van virtual reality overtreffen. Vreugde, geluk, reactievermogen, plezier en bewondering zijn zo dichtbij dat het slechts een kwestie van ernaar reiken is en daar zijn ze, hier bij ons. Terug naar natuurlijke dingen, terug naar de spirituele wereld en weg van de verslaving die slimme apparaten ons opleggen!
Dit is de essentie van het boek. Het gaat over onszelf ontdekken en genieten van het authentieke leven.
De hoofdpersoon van de roman is een jong meisje, genaamd Elisa, een romantische dromer die in wonderen gelooft en verbazingwekkende dromen beleeft. Door de wil van het lot bevindt ze zich op een schilderachtige plek in het mysterieuze Mexico, waar ze ongewone mensen ontmoet die, net als zij, gefascineerd zijn door de wetenschappelijke creativiteit die mariene biologie wordt genoemd. Het is een reis waarin al het onmogelijke mogelijk blijkt te zijn.
Dit project is niet zomaar een boek, maar een boodschap voor de hele mensheid. In Yaxil Tun vermengt fantasie zich met de werkelijkheid, historisch verleden met het heden en wordt de cultuur van de oude Maya's vanuit een originele hoek bekeken. Het is opgedragen aan iedereen die om ons milieu geeft en zich bewust is van de milieuproblemen en natuurrampen. En ook voor degenen die verliefd zijn op de schoonheid van de fantastische zee!

Boektrailer: https://youtu.be/2-kmu1O7AWc
Cartoon: https://youtu.be/ZemwD22VyUU

Over de auteur

Alesya Baldassari studeerde af als Master in de Kunstwetenschappen, gespecialiseerd in schone kunsten. Deze opleiding was de basis voor haar verdere werk, waarin literaire kunst nauw verweven is met artistieke vormgeving. ’S ochtends is ze een verkoopster, ’s middags een artiest en ’s avonds & ’s nachts een romantische schrijver. Daarnaast is ze een “rolling stone”, een nagelstyliste en een dromer die al sinds haar tiende verhalen schrijft. Ze reist veel en is dol op duiken. Haar liefde voor het schilderen, de Caribische eilanden en de warme zee vormden de basis voor het boek Yaxil Tun, waarin fantasie verweven wordt met werkelijkheid en het historische verleden met het heden. De literaire context is aangevuld met de schilderijen-illustraties van de auteur.

Productinformatie

ISBN
9789464680034 / 978-94-646-8003-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
256
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Alex vroeg zich vaak af waarom hun liefde als een rivier was − soms kalm en aangenaam en het volgende moment stormachtig en ruw. Soms verloor deze rivier zijn weg en splitste zich in twee stromen, maar aan het einde van de reis kwamen deze twee stromen toch weer bij elkaar en leek het erop dat ze samen weer een tijdje gelukkig waren, deze twee stromen – de twee geliefden. Er waren valkuilen in de rivier, maar de geliefden navigeerden behendig samen daaromheen en ze hielden elkaars handen stevig vast.
Soms veranderde de rivier in een waterval, enorm en snelstromend. Ze staarden naar de waterval, liepen ernaartoe, gaven zich over aan de wil van God en bevrijdden zich van al het voorgaande. En later, toen ze het passeerden en hun ogen openden, zagen de geliefden dat ze veilig door alle obstakels hun weg waren gegaan. Ze waren op een sprookjesachtige plek gekomen waar caleidoscopen van vlinders van een wonderbaarlijke schoonheid nectar uit bloemen dronken − het extract van zijn en Elisa’s magische liefde. Prachtige dieren graasden op het vruchtbare land en een regenboog van verschillende tinten verlichtte de helderblauwe lucht.
Hij wist dat alles begint met een droom. Elisa was zijn droom, zijn geschenk van God, zijn engel. Omdat echte liefde, vond Alex, maar één keer aan een persoon wordt gegeven.

Reviews (24)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Dino op 19-08-2022
Een prachtig en uniek boek !
door Anna op 19-08-2022
Prachtige fantasyroman met een serieuze boodschap..mooie illustraties van de auteur. Een aanrader!
door Brenda op 22-08-2022
Een echte aanrader. Ik moest er even inkomen maar mijn geduld werd beloond. Een prachtig verhaal op een mooie manier geschreven, laat je maar meenemen in deze fantasie.
door Antonella op 25-08-2022
Zeker de moeite om het te lezen!
door Carine&Ben op 29-08-2022
Wat een prachtig boek. Je wil van begin al weten hoe het zal eindigen. Leest heel vlot. Prachtige personages, je voelt je meeleven in het verhaal.
Geschreven door een prachtige sympathieke vrouw met een hart van goud. Uniek boek, unieke vriendin.
Ik zie al uit naar het vervolg❤️
door Maria op 30-08-2022
Een prachtig boek ,ik heb vol ongeduld gewacht op de Nederlandse vertaling ,een echte aanrader voor iedereen die van avontuur en romantiek houden !

door Mirella op 01-09-2022
Goed boek om te lezen , mooie illustratie. Heeft mij geïnspireerd om meer over de hiërogliefen te weten .
door JP. & GERDA op 01-09-2022
Dit boek is een echte aanrader!!! Deze “ artistieke” dame heeft heel veel in haar mars!! Voor haar is dit nog maar een begin… van een hopelijke succesvolle schrijfsessie!!! Alesya je bent een echte topper!!! Dit smaakt ( leest) naar nog meer…
door Margie op 26-09-2022
Een must voor jong en oud
Spannend en fantasierijk
door Iris op 24-11-2022
Een mooi geschreven verhaal met een nog mooiere boodschap. Een uniek boek welke je gelezen moet hebben!
☆ ☆ door Mevrouw Coudeville Leest op 10-01-2023
De Maasmechelse Alesya Baldassari schreef het boek ‘Yaxil Tun’. Ook de illustraties zijn van haar hand. Deze fantasyroman werd gecreëerd uit liefde voor de planeet en onderschrijft het belang van het leven in de zee.

De Italiaanse Elisa krijgt een droomjob als mariene biologe. Met het team ondernemen ze een boeiende duikexpeditie in de Caraïbische Zee waar de onderwaterwereld nog veel geheimen heeft.

Dankzij haar Mexicaanse collega leert Elisa ook bij over de oude cultuur van de Maya’s. Zo vinden ze een bord met oude hiërogliefen en dat is het begin van een mysterieus avontuur.

Het boek is een mix van fantasie en werkelijkheid. Dat moet je liggen als lezer. Het fantasy-element zorgt voor magie en een vleugje mysterie. Mensen die hiervan houden zullen dit boek waarschijnlijk graag lezen. Ik vond de verhaallijnen soms wat verwarrend of vergezocht. Er wordt veel informatie meegegeven en je moet wel wat affiniteit met het thema hebben. Dikke pluim voor de kleurrijke illustraties!

#sjspleest#4#yaxiltun#alesyabaldassary#fantasy#maritiem#bookstagram#booksofinstagram#illustrationartist#scubadiving#boekscout
door Jean-marc op 13-01-2023
Het boek neemt je mee op een fantasievolle reis die tevens een confrontatie is met het leven dat we hedendaags leiden en hoe we om gaan met de planeet Aarde en de bewoners ervan (boven en onder water). De reis, het verhaal is een wervelwind van gebeurtenissen die je tot inzicht doen komen dat het ook allemaal héél anders kan! De boodschap is er,de keuze is aan de lezer. Soms is de keuze echter helemaal niet zo moeilijk?? Maar verandering kost moeite en misschien zijn we daar allemaal té gemakzuchtig voor geworden. Is ons alledaagse leventje niet erg gemakkelijk ook al is de gevolgschade zo groot?
Alesya heeft er duidelijk over nagedacht en dit in een prachtig verhaal beschreven! Wie volgt haar stappen en ideeën?
door Paulien Defoor op 19-01-2023
‘Yaxil Tun’ is een onderwater fantasyverhaal.
Alesya heeft een mooie manier van dingen verwoorden. Alles is op een poëtische manier geschreven.
Je volgt Elisa en Alex in hun zotte avonturen. De plaatsen, zowel boven als onder water, worden heel gedetailleerd beschreven. Je kunt je de plaatsen dus goed voorstellen en het lijkt alsof je er zelf bij bent 🌊
Het verhaal is redelijk spiritueel, veel over bepaalde goden.
Het was leuk om bepaalde dingen bij te leren over het Mayageloof, de Mayacultuur.
Er komen ook best veel namen van goden in voor, moeilijke namen. Maar de betekenis van deze naam staat mooi uitgelegd in de bijlagen op het einde van het boek.
Elk hoofdstuk heeft ook een mooie quote en een zelf getekende hiëroglief. Ook daar wordt de betekenis van uitgelegd achteraan het boek 🐚
‘Yaxil Tun’ is een fantasyverhaal met hier en daar een boodschap, een diepere betekenis.
Zoals dat we moeten zorgen voor onze planeet en de mooie dieren in de zee 🐬🐠
Klein minpuntje misschien, voor mij persoonlijk dan is dat er best veel gebeurt en zo komt het een beetje chaotisch over.
Maar het hoort ook wel bij het verhaal.
Het toont ook wel dat Alesya veel fantasie heeft en dus waarschijnlijk nog veel leuke verhalen zal schrijven ✒️
Ik heb genoten van dit boek ☺️
door Hennie op 19-02-2023
Afgelopen zondag op Duikvaker het boek van Alresya mogen ontvangen. 's Avonds de eerste bladzijden gelezen, had ik niet moeten doen! Heb het boek daarna in een keer uitgelezen.
PRACHTIG, MEESLEPEND EN VERMAKELIJK. Interesser me immens voor oude culturen, heb dus ook wat in Zuid Amerika rond gezworven. Het leek wel of ik weer tussen de tempels liep.
Alresya compliment met dit boek en de prachtige illustraties.
door Belinda op 19-02-2023
Zeer spannend en interessant!!!
door Micheline op 22-02-2023
Met dank aan de auteur voor de illustraties waar uren naar gekeken kan worden, voor de prachtige beschrijving van de onderwaterwereld en het idee met de parel van evenwicht, die we zo hard nodig hebben op onze Aarde 💙
door Nora op 26-02-2023
Hoe puur zijn de gedachten en ziel van een persoon? Hebben we niet allemaal hebzucht en woede?

Ik vond het boek leuk. Er is hier iets om over na te denken, iets om verdrietig over te zijn en om te lachen, en de afdronk is licht, maar zo puur en correct.
door Anastasia op 12-04-2023
Een prachtig boek, een uniek verhaal gemakkelijk te lezen.. Dit boek heeft het allemaal.. avontuur, romantiek, spanning, geschiedenis... en een speciaal plot.
Het doet me nadenken over de dingen van het leven, onze toekomst, onze waarden..
Een echte aanrader!!!
door Alena op 14-04-2023
Totdat je het zelf leest,
je kunt je eigen mening maken.

Maar ik kan je beetje helpen.
En dit ben ik over het boek "Yaxil Tun"
@alesya_bal_writer.
Kijk eerst maar eens naar
fantastisch mooie illustraties
van de roman. Alesya niet alleen
schrijver, maar ook een kunstenaar. Boek volledig ingelijst door de auteur.
Ten tweede is het boek heeft een
interessant
verwrongen plot!

Er is nog steeds een krachtige
bericht aan onze hele generatie:
liefde en bescherming van de natuur!
door Huub op 14-04-2023
In het boek gaat het hoofdpersonage Elisa op zoek naar antwoorden op spirituele vragen op de bodem van de zee en op de verre planeet Yax.
Ze gaat door beproevingen om het meest geheime, wijze en oude ding te vinden dat inherent is aan de mens, het vermogen om lief te hebben op haar manier, de ander, de wereld
om haar heen, elk wezen in deze wereld.
Bij het boek hoort ook een collectie prachtige schilderijen!
door Ahmed op 20-04-2023
I don't forget this beautiful story!
door Ilona op 23-05-2023
Time makes everything clearer those
who promised to support, those who promised to defend and those who promised to stay. Love, passion, pain and lust ...nothing will last forever. However reading the Dutch version
of Yaxil Tun by @alesya_bal_writer will give you a wonderful
emotional experience that will remain in your imagination forever.
door Dimitri op 14-07-2023
eco-friendly novel
door Taharamazan op 20-07-2023
Heel mooi boek. Zeker de moeite om te lezen.
Heel mooi geschreven!
Mooie illustraties
Makkelijk te lezen