Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Opstaan uit de dood voor dummies
Een gedramatiseerde versie van een waargebeurd verhaal

Auteur

Arie Bras

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

De schrijver van dit boek moet proberen te herstellen van een stevig herseninfarct en een coma van vijf weken. Hij wordt opgegeven door de artsen, maar komt toch weer bij én als hij een hersenprofessor op tv hoort zeggen dat lachen belangrijk is voor zijn herstel, besluit hij daar noodgedwongen vol voor te gaan in zijn revalidatieperiode. Hij probeert tussen alle treurigheid in tehuizen de humor te ontdekken. Gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur, die ondanks zijn noodlot tot op (en soms net óver) het randje gaat, in een poging om zich "gezond te lachen".

Over de auteur

Arie Bras werkte als journalist voor o.a. Het Parool, NOS-radio en de Wereldomroep. Na zijn pensionering schreef hij tientallen columns, twee taalboeken over humor (i.s.m. Wim Daniëls) en twee literaire romans: Huiskameraden en Het Mutsenmeisje.

Productinformatie

ISBN
9789464680102 / 978-94-646-8010-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
72
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Langs de slang in mijn neus kringelt die typische ziekenhuiswalm op van ether en nog iets, iets onbestemds. Door de open deur naar de gang rammelen onophoudelijk medicijnwagens; boodschappenkarretjes van ziekte en dood. Op de momenten dat ik mijn ogen even open krijg, dansen witte jassen door de kamer.
Plat op bed liggen met verstelbare hekjes er omheen en overal in en op je lijf slangetjes, drains en infusen. Een pijpje in je keel, voor de zuurstof. Het is warm onder het dekbed, maar ik ril. Of is het huiveren?
Aan het eind van een buisvormige gang staan twee stevige kerels. Ze dragen zwart wit gestreepte pakjes en ik weet zeker dat het Peppi en Kokki zijn, al ken ik die alleen van naam. Straks komen ze weer informeren, met een vreemd, Slavisch klinkend accent of mijn luier gevuld is met “poefp” of “plasz”. Dan draaien ze me hardhandig om alsof ik een vuil beest ben en verschonen ze me. Elke ochtend een nieuwe inco -een grotemensenluier. Ik kreun van de pijn die door mijn lijf schiet, maar ik zie geen Peppi en Kokki meer, ik ben er nu van overtuigd dat het gaat om twee Kroatische oorlogsmisdadigers, die ze vergeten zijn op te pakken.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek