Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rond in 80 bedden
Belevenissen van een Hagenees op reis

Auteur

Chris Kwant

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Niets is uitdagender dan op een dag je koffer te pakken en te beginnen aan een reis rond de wereld. Vooral als je in je eentje dat avontuur aangaat. We hebben het niet over tripjes naar zon overgoten stranden en luxueuze ressorts, maar over reizen op de bonnefooi, gewoon op goed geluk ergens naar toe gaan en zien wat er te beleven valt. Zij die het ooit hebben aangedurfd weten dat je voor verrassingen komt te staan maar ook teleurstellingen moet verwerken en daarbij nog vaker jezelf tegenkomt. Zij zullen erkennen dat er waarheid schuilt in de bewering van reisschrijver Bob den Uyl dat het reizen sterke zenuwen vereist. In twaalf verhalen leest u over belevenissen van een Hagenees die het allemaal aan den lijve ondervindt.

Over de auteur

Het was in zijn jonge jaren volstrekt ondenkbaar dat Chris ooit over de wereld zou kunnen reizen. Dat was gewoon niet weggelegd voor kinderen van simpele en laag opgeleide handarbeiders uit de Haagse Van Swindenstraat. Geboren en getogen in een tijd dat Louis Davids nog dagelijks op de radio zong dat “als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje”. Chris heeft zich van jongs af aan verzet tegen doemdenken. Al vroeg op de lagere school, waar aardrijkskunde zijn favoriete vak was fantaseerde hij over reizen die hij zou willen maken. In de jaren zeventig werd hij een vooraanstaand actievoerder in de wijk Transvaal en voorzitter van het Stedelijk Overleg Stadsvernieuwing. Ruim vijf jaar heeft hij als editor en programmamaker gewerkt bij de lokale Haagse omroep Lokatel. Na een periode als lid van de gemeenteraad voor GroenLinks werd hij uiteindelijk senior beleidsadviseur mediazaken van de gemeente Den Haag. Die functie maakte het financieel mogelijk om de reizen te maken waarover hij in zijn jonge jaren dagdroomde en deze verhalen schreef.

Productinformatie

ISBN
9789464680256 / 978-94-646-8025-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-08-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
238
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik hoop nog steeds op een ontmoeting met olifanten, maar Leo meld dat die er niet gaat komen. Olifanten zijn trekdieren die net als zebra’s, Wildebeast en ander groot wild, ruimte nodig hebben en lange afstanden afleggen. Maar met geluk zullen we wel sabelantilopen of witte en zwarte neushoorns kunnen tegenkomen. Hij is nog niet uitgesproken of hij trapt voorzichtig op de rem. Tussen lage bossage krijgen we twee volwassen witte neushoorns in beeld. Omdat we tegen de wind in kwamen aanrijden hebben ze ons niet zien aankomen. We komen langzaam dichter bij om hen beter te kunnen zien. De neushoorns op hun beurt maken behoedzaam een omtrekkende beweging zodat ze even later met hun kop in de wind staan en ons kunnen ruiken. Witte neushoorns zijn overigens niet wit, maar grijs. Zij danken hun naam aan hun brede lippen, ‘wide’ in het Engels. Het begint al donker te worden, als we op de terugweg plots oog in oog staan met een zwarte neushoorn met een jong. Volgens Leo zijn ze kleiner dan witte neushoorns, maar vele malen agressiever. Zeker als zij een jong bij zich hebben. Ze zijn in staat om een landrover op zijn kant te gooien, zegt Leo. Dan lanceert de neushoorn een aanval en komt recht op ons af. Leo roept dat we gewoon rustig moeten blijven zitten en stuurt de landrover naar het midden van de zandweg. Op twintig meter voor ons stopt de neushoorn en staat ons een tijdje aan te staren. Dan draait hij zich om en loopt terug naar haar jong en verdwijnt in de bossage. We wachten nog even om haar de kans te geven zich terug te trekken. Door schrik en een veel te hoge hartslag, lukte het me niet de schijnaanval van de neushoorn goed op foto of video vast te leggen. Terug bij het guesthouse bestuur ik op mijn route beschrijving de laatste etappe terug naar Windhoek. Dit deel van deze reis zit er bijna op. En helaas nog steeds geen olifanten gezien. Dat moet dan wel gaan gebeuren in het tweede deel van mijn trip. 


Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Daphnis op 06-01-2023
Mooie en indrukwekkende verhaal