Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik ga door
Mijn gevecht met de levensbedreigende ziekte GBS

Auteur

Marianne Sluizeman

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Marianne Sluizeman kijkt terug op een bijzondere tijd waarin zij door een levensbedreigende ziekte volledig verlamd raakt. Ze buitelt de diepte in en komt op de bodem van de put, waar het stil en donker is. Dit boek beschrijft wat het met haar doet. Vanuit het niets al je spieren opnieuw leren kennen. Het gevecht terug. Ze mag weer vliegen, scherend als een zwaluw door de staalblauwe lucht.

Over de auteur

Marianne Sluizeman is een levenslustige vrouw van 58 jaar, ze is getrouwd en geniet volop van het leven. Plotseling wordt haar leven grondig verwoest. Volledig op zichzelf aangewezen vindt ze nieuwe niveaus in haarzelf en in het leven. Zij begint te schrijven en ontdekt dat haar verhaal ook anderen kan helpen.

Productinformatie

ISBN
9789464680270 / 978-94-646-8027-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Dit duikelaartje kan heel hard uit zijn balans worden gehaald.
Ja, zelfs zo hard rondgetold worden, ondersteboven gehouden worden, dat het niet meer weet wat onder of boven is. Een volledige desoriëntatie. Maar hoe mooi is het als datzelfde duikelaartje heeft mogen ervaren dat het de kracht in zich heeft om weer in balans te komen.

Als het mij lukt om mijn doel te halen, ja dan kan ik alles. Dan kan ik lopen, dan kan ik fietsen, dan kan ik wandelen… en dan bedoel ik niet een rondje om de kerk maar een tocht van vele kilometers door de natuur en genieten van alles om mij heen. Van bomen, van bloemen en vogels, van regen en wind en van de zon, het spel van licht en van geuren.
Dat is mijn doel!
Mijn concrete doel: staan bij de Aletschgletsjer en lopen door de Alpen. Dit hoog gestelde doel, misschien te hoog gestelde doel zoals ze in Klimmendaal zeiden, als ik dat haal… dan kan ik alles!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Frans Nijland op 05-04-2023
Het is niet alleen een indrukwekkend boek over een levensbedreigende ervaring, het laat ook nog eens via een doorlopende visualisatie per pagina zien wat er in haar leven gebeurt. Het is mooi geschreven en meerdere keren prikkelt het emotionele gevoelens van diepe ontreddering tot en met inspirerende gedachten om weer volledig in dit leven te mogen zijn. Ja zij kan weer vliegen.