Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De tijd stond stil
Een roman over liefde, traumaverwerking en de kracht van vriendschap

Auteur

Désirée te Nuijl

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (8 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Anne Avalle keert op 63-jarige leeftijd vanuit Frankrijk terug naar Nederland. Ze heeft iets vreselijks meegemaakt en weet niet meer hoe ze verder moet. In haar nieuwe huis in Nederland raakt ze bevriend met drie buurvrouwen, die net zoals zij op een kruispunt in het leven staan. Ze zijn allen rond of boven de zestig en het laatste deel van hun leven is begonnen. Binnen een paar weken delen de vriendinnen lief, wijn en leed. Weduwschap en verkeerde minnaars, alles wordt besproken. Toch houdt Anne haar eigen pijnlijke verleden verborgen. Wat is er gebeurd? Kan de vriendschap met haar nieuwe vriendinnen haar helpen om haar verhaal te delen en het trauma te verwerken?
De werkelijkheid is soms ongeloofwaardiger dan fantasie…

“De schrijfster weet de lezer van begin tot eind mee te nemen in deze mooie roman met dramatische hoogtepunten. Zeer boeiend boek. Een aanrader.”
- Kenneth Leeflang, Curaçao

“Op hartverwarmende wijze is in dit boek een diep innerlijk trauma getransformeerd tot een heerlijke roman waarin de tijd vertraagt. Dat het mag ontspannen en verwarmen, en tot inspiratie mag zijn voor velen die ernaar verlangen van hun leed los te komen, en het te composteren tot iets waar de wereld blij van wordt.”
- Lotus Verhoeven, GZ-psycholoog.

De verhalen van Anne en haar vriendinnen zijn boeiend, ontroerend en laten je ook soms lachen.De schrijfster weet goed de spanning op te bouwen en ons mee te nemen in het bijzondere leven van Anne, haar familie en haar vriendinnen. Het is geen voorspelbaar verhaal en daarom kun je het boek niet meer wegleggen.
- Inske den Dulk - Posthumus Meyjes, Wings of Support.

Over de auteur

Désirée te Nuijl werd geboren in 1953 en groeide op binnen een familie die werkzaam was voor radio en televisie. Zij startte haar carrière als productieleider in de filmindustrie en werkte vanaf 1992 als docent aan verschillende academies op het gebied van filmproductie. Ook het schrijven zat haar in het bloed en vele artikelen voor week- en maandbladen en korte verhalen vloeiden in de loop der jaren uit haar pen. In 2008 publiceerde Boom Onderwijs haar eerste lesboek. Haar passie voor reizen bracht haar naar vele landen en het uiterste puntje van de bewoonde wereld, maar uiteindelijk besloot ze het rustiger aan te doen en trok ze zich terug in het natuurgebied van de Gooise Meren. Hier vond zij eindelijk de tijd om de roman te schrijven waarin de herkenbare personages van vrouwen met hun verschillende, onontkoombare en soms traumatische levenservaringen, een weg zochten naar het papier.

Productinformatie

ISBN
9789464680447 / 978-94-646-8044-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-09-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Kwalificaties
Nederland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
336
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Kwetsbaar opstellen, had Aviva gezegd tijdens een van de laatste sessies. Openheid was nu een belangrijke stap in haar genezingsproces. ‘Wat kan je nou eigenlijk gebeuren, je vertrouwt ze toch?’
Aviva had haar lang aangekeken en gewacht op een antwoord. Ze wist het antwoord wel, ze vertrouwde zichzelf niet. Door het hele vreselijke verhaal op tafel te gooien, werd haar verleden een deel van haar heden! Zou het uitkotsen van haar shit haar vrolijke bijna oppervlakkige leven, dat ze nu zo zorgvuldig in stand hield, omvergooien? En daarnaast, was het leven met de drie J’s, wel zo oppervlakkig?
Jacq deelde nu toch ook haar shit met de club? Zij werd daar toch ook niet op beoordeeld, integendeel. En wat Jo had meegemaakt de afgelopen maanden was helemaal niet te beschrijven. Hoe stom kan een mens zijn. Toch stonden ze allemaal voor elkaar klaar, zonder oordeel. Alleen de kreet ‘stomme trut’ werd af en toe geroepen, op een emotioneel moment, maar vol liefde. Beseffend dat we allemaal stomme trutten zijn, en in ons leven maar wat aan klunzen.
Nou ja, mijn verhaal komt ook wel, dacht ze, ooit ben ik ook zover. Hoofdschuddend liep ze door de tuin en probeerde de gedachten die haar nu overspoelden weg te duwen naar de plek waar ze hoorden, diep verborgen onder de dubbele bodem van haar emoties.

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Murdo op 17-09-2022
Wat een pracht boek! Dankjewel dat ik mee mocht lopen door een aangrijpend, roerend en inspirerende verhaal. Waar ik momenten het gevoel van herkenning ervaarde, de personages zo krachtig, zo kwetsbaar, zo echt.

Wat ik zo bijzondere vind dat de spanning van het naderend noodlot subtiel wordt opbouwt. Een schrijven waar de betekenis van familie en vriendschap in verwerking van trauma, verlies en rouw krachtig binnenkomt. Geweldig ook dat, bewust of onbewust, er een lans gebroken wordt voor psychologische hulp. Idioot dat het anno 2022 nog steeds nodig is om dat taboe te doorbreken.

Dit boek is een script en film waardig!
door Marith op 26-09-2022
Heerlijk boek! Zo geschreven dat je alles ziet en voelt. Niet alleen voor 60ers met een trauma, maar voor iedereen die van reizen houdt, gezellige familie romans en zelfs spannende correspondenten verslagen. Het zit er allemaal in!
Geschreven door Anna Weel op 26-09-2022
Dit boek gaf mij de impuls om mijn eigen vriendschappen weer eens in het zonnetje te zetten. Het boek leest gemakkelijk en de schrijfstijl nodigt uit om het weggelegde boek steeds weer op te pakken. Met humor en relativeringsvermogen weet de schrijfster op vernuftige wijze kwetsbare momenten in het leven van de hoofdpersoon tot hapklare brokken te transformeren.
Dit boek is zeker een aanrader.
door Marijke visser op 09-10-2022
Wat een prachtig boek vanaf het begin grijpt het je aan hoop dat er nog een vervolg komt.
Werkelijk was zeer onder de indruk.
door Teresa op 01-11-2022
Een heerlijk boek, tot het eind herkenbaar en ontroerend. De strapatsen van de vriendinnen laten je lachen, de liefde maakt je warm en de ellende valt door deze twee te dragen. De schrijfstijl voert je makkelijk mee door al deze gebeurtenissen.
door Cristina op 29-11-2022
Prachtig boek. Heel ontroerend en toch af en toe heel blij en veel warme liefde tussen de personages.
door Melanie op 08-02-2023
Prachtig boek je blijft lezen en ook herkenbaar waardoor je zelf ook gaat nadenken. Het roept ook diverse emoties op. Humor , verdriet veel liefde. Ik gun een ieder om dit te lezen.
door Antoinette op 01-11-2023
Wat een schitterend boek! Zou op een bestsellerlijst moeten staan, of genomineerd moeten worden voor de NS Publieksprijs. Dit boek verdient echt veel meer aandacht dan dat het nu krijgt.