Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Vos, de Uil en de Mol
De race tegen het vervuilde bos

Auteur

Arif Oemar

Uitvoering
Paperback
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een frisse ochtend loopt Jeremy de vos rustig naar het meer om er te drinken. Dan hoort hij een mol om hulp roepen en uit het niets komt een uil tevoorschijn. Na een hilarische ontmoeting begint het avontuur van de vos, de uil en de mol. De dieren ontdekken dat het bos en het meer erg vervuild zijn en gaan op onderzoek, elk dier op zijn eigen manier. Ze beleven bizarre avonturen, waarin ze allerlei bosbewoners ontmoeten die in nood zijn en ze ontdekken wie de oorzaak is van al die vervuiling. Als dat maar goed afloopt!

Over de auteur

Arif Oemar is 13 jaar, geboren en getogen in Amsterdam Oost. Hij heeft fijne herinneringen aan zijn opa in Suriname, die hem meenam in de jungle en hem veel vertelde over de natuur. Arif luistert graag naar verhalenvertellers en vertelt graag over wat hij allemaal meemaakt. Arif maakt zich grote zorgen om het milieu en vooral om de dieren: “Daarom dacht ik, laat ik dit boek schrijven, want ik wil de mensen laten nadenken over de natuur en hoe die in gevaar is.”

Productinformatie

ISBN
9789464680584 / 978-94-646-8058-4
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
09-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
38
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Jeremy haalt het net weg en vraagt de egel: “Hoe is dit net hier gekomen en hoe kom je erin vast te zitten?” De egel is wanhopig: “Het waren de aliens!” Jeremy vraagt: “Aliens? Heb jij je hoofd gestoten tegen een boom?’” De egel roept: “Nee, nee, nee. Ze zijn echt! Ze lopen op twee poten en ze laten hier rotzooi achter!!” Jeremy lacht: “Die aliens zoals jij ze noemt, dat zijn mensen. Die lopen op twee poten, ze maken ontzettend veel rotzooi en ze dragen nu ook mondkapjes! Heb je verder nog meer gezien?” (..) Het graven gaat zeer moeilijk, de grond is veel te droog om te graven. Liever zou hij zachte gezonde bosgrond hebben. Maar plotseling ruikt hij iets, een vies chemisch luchtje. Het is bij de boom. Tim twijfelt, want hij mag van zijn familie niet bij de boom komen. Hij is nog veel te jong. Tim herinnert zich zijn opdracht: hij moet het doen! Voor het bos! Hij graaft zich steeds verder naar de boom toe. Hij ruikt, de chemische lucht wordt steeds sterker. Opeens hoort hij een krak! Hij is bij de boom. Hij koekeloert tussen de wortels om te kijken wat daar allemaal gebeurt. (..) Dan ziet hij iets voorbijschieten waar hij erg van schrikt. Het is een lange man met een lange jas en een grote hoed. In zijn rechterhand heeft hij een geweer en in de andere heeft hij een dood konijntje. De stroper loopt naar zijn huis toe. De uil is zo nieuwsgierig, hij duikt er meteen op af. Hij landt op de vensterbank en ruikt al rottend vlees. Hij kijkt door het raam en ziet de stroper met een groot mes door het konijntje heen steken. De stroper haalt al zijn ingewanden eruit! Hij ziet een grote emmer in de hoek staan, met allemaal ingewanden, Oh, daar komt die stank dus vandaar!

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek