Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

DE EEUWIGE CHAOS
Alleen de mens veroorzaakt chaos op aarde. Alleen de mens houdt de chaos in

Auteur

Lukas H. van der Drift

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek gaat over chaos en beheersing. Wie de chaos vreest, miskent dat hij zelf de chaos mede veroorzaakt. Beheersing is maar beperkt mogelijk. Wij zitten elkaar in de weg, want IK wil overleven in een onzeker bestaan. De auteur pleit voor meer zichtbaarheid van het gemeenschapsbelang in de politiek. Dat betekent veel meer investeren in het publieke domein, zoals veiligheid, onderwijs, betaalbare huisvesting en openbaar vervoer. Ook de opvoeding zou meer gericht moeten worden op deelname aan de samenleving.

Over de auteur

Lukas H. van der Drift (1948) studeerde rechten aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. Daarna werkte hij ruim 35 jaar in het bankbedrijf.

Productinformatie

ISBN
9789464680676 / 978-94-646-8067-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

''Onze geschiedenis is het zichtbare resultaat van angst en onvrede met het bestaan, angst voor het duistere gat dat de onzekerheid van het leven toont met alleen de dood als verlossing. Dat duistere gat wordt gevuld met illusies die voor werkelijkheid worden gehouden, Ergens moet er toch hoop zijn? Ergens moet er toch verwachting zijn? Maar, hoop en verwachting waarop, op wie?' Waarom zijn wij obsessief bezig met beheersing van de chaos? Wij houden de chaos zelf in stand. Wij lijken op brandweerlieden die denken de brand met water te blussen, maar wij gooien voortdurend olie op het vuur. 'Eens te meer lijkt de vrijheid ver weg. Zij wordt begeerd, maar wordt juist door de massa verworpen, indien de consequentie, namelijk verlies van zekerheden, zich openbaart. Vrijheid is, net als al het andere waar wij in geloven, een illusie'.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek