Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Asmerom (alias Khalaf), ode aan het leven
Het verhaal van een Eritrese jongen en zijn leven met kanker

Auteur

Marijke Kooy

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zal Asmerom het voor elkaar krijgen om naar Nederland te gaan, zodat hij zijn droom om te studeren en dokter te worden, om de mensen in zijn land te helpen en zijn familie financieel te steunen, waar kan maken? De spannende weg naar het doel van een Eritrese jongen, die vol levenslust en dus grootse plannen zit. Er komen veel tegenslagen op zijn weg, maar de manier waarop hij daarmee omgaat, is bewonderenswaardig. De flexibiliteit waarmee hij vele tegenslagen overwint, is fenomenaal. Hij zelf zou zeggen, dat het komt, omdat hij zo'n rotsvast geloof heeft in God en daarmee in Zijn bedoelingen. Ik heb slechts met open mond gekeken hoe hij kon leven!

Over de auteur

Levenskunst intrigeert Marijke haar hele leven al. Zij bezat er niets van, want ze is jarenlang depressief geweest en ze zag het leven helemaal niet zitten. Ze is altijd blijven hopen, dat het ooit anders werd en ze is op de goede weg. Het verhaal, dat zij geschreven heeft, heeft haar hierbij zeker een flinke duw in de goede richting gegeven. Ze is dankbaar voor het leven en voor wat het haar voorschotelt.

Productinformatie

ISBN
9789464680690 / 978-94-646-8069-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Wat moeten we doen?’ vroeg Asmerom aan Roman. ‘Jij liegt in ieder geval over je leeftijd. God vergeeft je dat wel.’ Roman kende Asmerom met zijn godsdienstige strijd. Roman had daar zo zijn eigen ideeën over en hij ergerde zich soms aan Asmeroms overtuigingen. Hoe lang had hij al moeten luisteren naar wat Asmerom geloofde? Asmerom was als een dominee die anderen probeerde te overtuigen en te bekeren. Hij kon zich nog een voorval herinneren. Ze waren toen een jaar of elf. Op weg naar school met uiteraard een rammelende maag, zagen ze een fiets zonder banden achteloos in de bosjes achtergelaten. Aan het stuur van de fiets hing een doorschijnende plastic zak. Er zat brood in. Roman zei: ‘Zullen we dat brood opeten?’ Waarop Asmerom een hele onderhandeling ging houden over stelen, zonde en schuld. Roman had op een gegeven moment zijn handen voor zijn oren geslagen en geschreeuwd: ‘Houd je bek!’ Hij was naar de fiets gelopen en had alsnog het brood gepakt. Hij wilde het met Asmerom delen maar die nam niks. Sterker nog. Het was voor Asmerom een welkome aanleiding geweest om met Roman op de vuist te gaan. Asmerom greep elke aanleiding aan om te vechten. Asmerom had Roman een linkse hoek verkocht nog voordat hij zijn eerste hapje had kunnen nemen. Ze waren toen slaand en schoppend rollebollend door het zand gegaan. Totdat Asmerom hijgend stopte en Roman alsnog het brood oppeuzelde. Roman was dagen achter elkaar razend geweest op Asmerom. Roman had niets met dat geloof.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek