Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Te beschrijven door te verkleinen
Omzwervingen in waar je aan denkt

Auteur

Palm

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De gedachten van de auteur zijn vanuit zijn unieke perspectief vertaald in woorden en nodigen uit tot nadenken, verwondering en herlezing. Gepoogd is om mooie, beschrijvende taal samen te brengen om zo de lezer in staat te stellen zich de geschetste beelden en gedachten van de schrijver eigen te maken. Een vaste stijl is daarbij niet nagestreefd, doch een twist via het eindrijm wordt ook niet geschuwd. De gedichten zijn divers, variëren in opzet en lengte en gaan niet van één specifiek thema uit. Juist daardoor wordt het nergens saai en blijft de schrijver de lezer verrassen.

Over de auteur

Palm de Jong woont in Raamsdonk te Noord-Brabant. Zijn gedachten worden gestimuleerd door de natuur en het lezen van boeken. Daarnaast houdt hij van de rust, sfeer en het doorzicht van een museumzaal tezamen met de aantrekkingskracht van een kunstobject. Volgens Palm is het begin van een gedicht meestal ‘gewoon maar’ uitproberen en kijken of het wat wordt. Het zou mooi zijn als de lezer uit de ‘ontmoetingen’ met de gedichten kan opmaken dat er veel energie en plezier is gaan zitten in de totstandbrenging ervan. Voorheen verscheen van dezelfde auteur ‘Waarom openen; het opent!’

Productinformatie

ISBN
9789464680829 / 978-94-646-8082-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
86
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

wanneer wit in wit verandert
en blauw blauw blijft
maar rood rood kleurt
is het ongedachte gebeurd
als een land een ander land wil zijn
ongeacht in ieders hart te veel pijn

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door P(i)eter Flore op 23-11-2022
De eerste uitgave van PALM (Waarom openen? Het opent) was surrealistisch met DaDa-achtige accenten. Nu is het voor mijn gevoel doorspekt met nostalgie en romantiek. Het geheel bekoort mij zeer en brengt mij nog dichter bij de mens/ dichter PALM.. Deze uitgave toont weer eens de veelzijdigheid van de dichter/mens PALM.,waarbij het fraaie taalgebruik opvallend is.