Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Fitter is Beter
Afvallen en gespierd worden, maar dan echt

Auteur

Luc Molenaar

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit programma werkt. Nee, we hebben het niet over een ‘sixpack in acht weken’ of ‘in vier weken een superbody’. Geen bullshitverhalen. Alleen dingen die werken. Dit boek is dan ook niet geschreven door een ubergespierde fitnessgod of -godin maar door iemand die, net als jij, op zoek was naar een allesomvattend programma waarmee je echt resultaten boekt. De essentie vanuit de voedingsleer, Navy Seal Fitness, Crossfit en Bodybuiding komt samen in één boek. Dus alles wat jij moet weten over eten en bewegen! Voor thuis of in de sportschool. Wil jij nu eindelijk ook eens echt afvallen? Gespierder worden? En dit resultaat vasthouden? Dan is dit boek voor jou. Want jij weet ook… Fitter is beter!

Over de auteur

Luc Molenaar (1974) is actief als managementconsultant en vitaliteitscoach. Hij werkt voor diverse (internationale) bedrijven. In het verleden zorgde het hectische leven als consultant ervoor dat hij niet altijd de tijd nam om gezond te leven en te bewegen. Lange klantsessies, eten langs de weg en vele zakendiners zorgden ervoor dat Luc ‘s avonds en in het weekend steeds minder energie kreeg. Ook werd hij skinny fat. Het moment dat Luc het roer omgooide – hij was toen 41 – kwam toen hij merkte dat hij te weinig energie had om bij te kunnen blijven met zijn jonge kinderen tijdens het spelen. Gefrustreerd door de vele programma’s en fitnessgoeroes op het internet, die elkaar tegenspreken of onhaalbare doelen voorschotelen (‘een sixpack in 8 weken’), en die vaak niet goed aansluiten op de situatie van de gebruiker, heeft Luc zelf een programma ontwikkeld. Afgestemd op normale mensen. Gemaakt door iemand die het zelf heeft doorleefd. Luc heeft veel bereikt met zijn programma Hij laat dit zien op zijn Instagrampagina’s @fitterisbeter en @leanfitluc. Luc is getrouwd met Marianne en heeft drie kinderen.

Productinformatie

ISBN
9789464680980 / 978-94-646-8098-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
158
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was in de auto toen ik nog maar weer eens met de neus op de feiten werd gedrukt: ik was toch echt dikker aan het worden. Het onderste deel van de autogordel past prima onder een puilende buik. En elke keer als je de gordel vastklikt, word je je er meer en meer van bewust dat die buik er toch echt zit. Maar erger is het als je merkt dat als je achter je bureau zit, dat bureau steeds een beetje verder van je af komt te staan. Een pijnlijke gewaarwording.

Maar ik was niet meteen enthousiast om wat te gaan doen. Mijn eerste constatering kwam denk ik toen ik halverwege de dertig was. Nu ben ik redelijk tenger gebouwd. In fitnesstermen ben ik een ‘ecto-morf1’. En als je gezegend bent met mijn lichaamstype dan blijven je armen en benen dun. Het enige dat groeit is je buikvet en je onderrugvet. Dus je krijgt een zwemband. Maar omdat de rest allemaal nog redelijk slank blijft, blijven de mensen om je heen zeggen: ‘jij kunt ook alles eten, je blijft slank!’.

Zolang ik geen slimfit kleren droeg, was er niet veel zichtbaar. Maar ik merkte het natuurlijk in de kleren die steeds een maatje groter moesten. Vooral mijn broeken. Ik merkte ook dat mijn uithoudingsvermogen steeds minder werd en ik kreeg vaak last van brandend maagzuur.

Maar het echte besef kwam pas toen ik me realiseerde dat ik in het weekend liever een middag op de bank doorbracht dan met mijn kinderen in het bos of de speeltuin. Niet zozeer omdat ik niet met mijn gezin erop uit wilde, maar puur omdat ik de energie miste om ook maar iets te doen. Dat moest echt anders. Ik wilde weer vitaal, energiek en slank zijn.

En nu is slank natuurlijk een subjectief begrip. Voor de één is slank een klein buikje, maar voor de ander is het een sixpack. Voor mij is slank een strakke buik, niet per se een sixpack, maar zeker geen bult. Dat wilde ik; mijn doel was bepaald. En ik ging ervoor. Maar toen begon pas mijn zoektocht. Waar te beginnen? Een sportschool? Hardlopen? Op dieet?
Ga maar eens zoeken op internet. Je krijgt een vloedgolf aan informatie. De ene website na de andere, met helaas ook veel tegenstrijdige informatie. Iedereen preekt voor eigen parochie. Ga je naar een afslanksite, dan is dat natuurlijk de beste methode. Ga je naar een website over bodybuilding, dan is dat het enige dat helpt. En zo zijn er nog veel meer. Nu wil ik niet alle websites over een kam scheren, want er zijn ook veel goede informatieve websites. Maar als newbie in de wereld van fitness en afslanken, kun je dat moeilijk beoordelen.

Ik ben alles langsgegaan en heb veel programma’s gedaan. Van hardlopen tot bodybuilding. Met en zonder dieet. Maar het bracht me vaak niet het gewenste resultaat. Wel heb ik er veel van geleerd. Het meest belangrijke is dat ik op basis van de fouten die ik had gemaakt, kon beoordelen wat ik in elk geval niet zocht.

Na de periode van (laten we het maar noemen wat het was) gestuntel, kwam ik een Amerikaanse coach tegen die mij een paar dingen leerde:
1. begin bij jezelf. Wat is je concrete doel? Wat is je vertrekpunt qua gewicht en eetgewoonte en hoeveelheid?
2. meer energie verbruiken dan je eet, zorgt voor afvallen; meer energie tot je nemen dan je verbruikt, zorgt voor (spier)groei;
3. spieren verbruiken energie. Als die groeien, gaat je energieverbruik omhoog;
4. wat je ook doet qua beweging, zorg altijd voor de juiste techniek en veiligheid.
Deze regels volgde ik nauwgezet en vormen nog steeds de basis van mijn dagelijkse routine en dit programma.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Jim op 01-10-2022
Goed boek. Precies wat er staat. Geen poespas. Eindelijk een boek dat werkt.
door Leontien Voorde op 11-01-2023
Leuk geschreven boek. Alles staat erin. Ik zit nu in week drie. Ik heb hiervoor veel dingen gedaan: Oprah dieet, killer body endergelijke. Niets werkte. Dit gaat beter.