Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hoe meer jij, hoe liever
Thuiskomen bij jezelf, tijdens en na eetstoornisherstel

Auteur

Paulien Van Hool

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Paulien was zestien jaar toen haar leven door elkaar werd geschud en de saboteur, haar eetstoornis anorexia, tevoorschijn kwam. Op haar achttiende is ze fysiek en mentaal uitgeput en wordt er aan de alarmbel getrokken. De jaren, die daarop volgen, bestaan uit vallen en opstaan. Tot ze, na verschillende behandelingen te hebben gevolgd, in aanraking komt met yoga. Hier leert ze dat alles, wat ze al die tijd hoopte te vinden bij de saboteur, al in haar zelf zit, ze moest enkel de schakelaar nog vinden. Ze neemt de lezers mee op een inspirerende reis van hoofd naar hart. Op een eerlijke en humoristische manier geeft ze in haar autobiografisch verhaal ‘Hoe meer jij, hoe liever’ een inkijkje in het leven van iemand, die vecht tegen anorexia.

Over de auteur

Mijn naam is Paulien, vierentwintig jaar. Genieten doe ik intens van nieuwe culturen ontdekken, koffietjes drinken en eindeloos kijken naar de zonsopgang. Ik heb een enorme interesse voor alles, wat met holistische gezondheid te maken heeft en kan hier uren over lezen. Geluk zit voor mij in de kleine dingen en ik zoek bewust, dagelijks, deze kleine, maar oh-zo belangrijke, momentjes op.

Productinformatie

ISBN
9789464681055 / 978-94-646-8105-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-10-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
204
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“De dokter komt deze voormiddag nog even langs en dan maken we je ontslagpapieren op. Je kan waarschijnlijk rond de middag naar huis, Paulien,” vertelt de lieve verpleegster, die ik vaak heb gezien, mij op een enthousiaste toon.
Halleluja, ein-de-lijk, denk ik. Weg van deze ongezellige plek, weg van deze lange, witte gangen, veel te hete kamers en weg van deze vieze, muffe geuren.
Ik hunker enorm om naar huis te gaan. Ondertussen is het al even geleden dat ik nog in mijn eigen bed heb geslapen, het gras onder mijn voeten heb gevoeld, of met mijn tenen in het ijskoude water heb gepeddeld. Ik voel me zo blij als een klein kind, dat voor het eerst weer in de speeltuin kan spelen na een lange, regenachtige dag.
Door deze ziekenhuisopname ben ik tot het besef gekomen dat niets in het leven vanzelfsprekend is. De alledaagse dingen kunnen van het ene op het andere moment verdwijnen. Je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft. En eerlijk gezegd wil ik het ook niet weten. Jaren heb ik dit wel proberen te controleren, of dat gevoel had ik tenminste, samen met de saboteur. Maar niets is minder waar. Ik ben tot het besef gekomen dat de anorexia me al die tijd gesaboteerd en gecontroleerd heeft, en vaak nog steeds doet. Ik dacht altijd dat het enkel om eten draaide, dat als ik weer zou gaan eten, alles weer gewoon normaal zou zijn en ik snel hersteld zou zijn. Niets is minder waar, herstellen van een eetstoornis is een fulltime job en vraagt ontzettend veel energie en toewijding. Ik besef dat het nu aan mij is om te kiezen voor herstel én hiervoor te vechten. Laat de storm maar komen, saboteur!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Pascale op 10-10-2022
Prachtig geschreven! Een echte aanrader!