Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tobber en de frutsels
De avonturen van een klaskabouter in coronatijd

Auteur

Froukje Oosterhuis

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wist je dat er kabouters zijn in de klaslokalen in Nederlandse basisscholen?
Zolang er kinderen zijn die geloven in deze leuke wezentjes willen ze er wonen. Daar voelen ze zich prettig en genieten ze van alles wat er gebeurt in de klas. Ze kennen zelfs de namen van de kinderen! Tobber is ook een klaskabouter. Als op een dag de kinderen wegblijven mist hij ze heel erg en gaat hij op zoek naar antwoorden. Wat is corona en waarom zijn de kinderen er niet? Samen met Timmer en hun dierenvrienden beleeft hij rondom de school grappige en spannende avonturen en vindt hij antwoorden op zijn vragen.

Laat je lekker voorlezen of lees het zelf!

Over de auteur

Froukje Oosterhuis (1963) is al jaren leerkracht op basisschool De Borg in Haren. Al van jongs af aan heeft ze een liefde voor verhalen lezen en schrijven. Een andere hobby is tekenen en illustreren. Daarnaast heeft ze veel fantasie en houdt ervan om dingen anders te doen. Tijdens de eerste lock down in 2020 schreef ze elke dag voor de kinderen van haar klas een hoofdstuk van dit boek en hoopte ze dat de ouders het elke dag zouden voorlezen. Dat de kinderen zo mee zouden leven had ze niet verwacht. Met het uitkomen van het boek gaat er een wens in vervulling: een boek uitgeven en kinderen enthousiast maken voor het lezen!

Productinformatie

ISBN
9789464681062 / 978-94-646-8106-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

“Je hoeft echt niet zo te schrikken hoor! Ik ben een lieveheersbeestje en ga je echt niet opeten!” langzaam komt Tobber overeind. ”Ben je boos of verdrietig of heb je gewoon slecht geslapen?“ Geschrokken kijkt Tobber opzij. Naast hem staat een oranje rood beestje met een zwart glimmend kopje met witte wangen. Twee sprieten wijzen eigenwijs opzij en de piepkleine oogjes kijken hem vragend aan.
”Jij bent een erg brutaal lieveheersbeestje!” zegt hij dan. Het beestje komt tot aan zijn knie. Tobber gaat naast het beestje zitten. “Hoe kom je eigenlijk binnen.“
“Ik ben gisteren toen de deur openstond naar binnen gevlogen maar toen ik weer naar buiten wilde gaan was hij weer dicht. Ik ben daar op het randje van dat grote ding gaan zitten en in slaap gevallen. Vanmorgen werd ik wakker van je valse gefluit. Dat klinkt nergens naar, weet je dat?”
Dat grote ding is dat zwarte bord. Als de kinderen en de juffen er zijn dan staat hij aan en kun je de lessen zien en leuke filmpjes. Tobber vindt het altijd heel leuk om mee te kijken.
Ondertussen ratelt het beestje maar door.
“… en toen dacht ik, die kabouter is niet blij, misschien kan ik hem helpen…” dan is het stil.
”Ik ben Tobber en hoe heet jij eigenlijk?“ Snel stelt Tobber deze vraag, voordat het beestje weer begint te praten.
”Ik ben Briesje en ik ben dus een… ”
”Ja, ja, een lieveheersbeestje, dat zie ik!” roept Tobber. Dan vertelt hij waarom hij er zo somber bij liep vanmorgen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek