Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Groene Deur
Vakantiedagen in Zuid-Limburg

Auteur

Helena Berner Schwanen

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Lily is geboren en opgegroeid in Zwitserland. Van jongs af aan bezoekt ze haar grootouders in een dorpje in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland. Tijdens deze vakantiedagen beleeft ze wonderbaarlijke avonturen in een oud vakwerkhuis met een magische groene deur. Wie is omi? En welke rol speelt Tim? Lily staat voor raadsels. Door de jaren heen maakt ze het ouder worden van haar opa en oma mee. Dan wordt haar opa ziek en Lily neemt een besluit dat haar leven verandert.

Over de auteur

Helena Berner Schwanen, geboren en opgegroeid in een dorp in Zuid-Limburg, woont sinds 1983 in Zwitserland. Ze houdt nog steeds van Limburgse stroop, het Limburgs kaasje, de frieten en vooral van de Limburgse vlaai. Het schrijven van verhalen en gedichten is van kindsbeen af haar grote passie. Intussen verzint ze verhalen voor haar kleindochter. In 'De Groene Deur', een verhaal dat in Zuid-Limburg speelt, komt de liefde voor haar geboortestreek tot uiting. Veel plezier met lezen, adieë en hot euch good!

Waar kun je Helena ontmoeten?

Zondag 17 maart 2024 in boekhandel Dominicanen, Promenade 12 in Heerlen. In het kader van de nationale Boekenweek 2024 is zij daar vanaf 14 uur aanwezig, samen met andere regionale auteurs en signeert haar boeken.

Donderdag 28 maart vanaf 19.30 uur, Poppodium Volt, Odasingel 88 in Sittard, het Café gedeelte. Hier leest ze haar gedichten voor bij het Open Podium 'Tekstverslaafd'. Ook signeert ze haar boeken.

Productinformatie

ISBN
9789464681222 / 978-94-646-8122-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-09-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
256
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 44
Inkijk pagina 45
Inkijk pagina 46

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Alexander op 05-01-2023
Het beste kan deze recensie weergegeven worden door mijn reactie aan de schrijfster hier te plaatsen:
Hallo Helena,
Intussen heb ik je boek "De Groene Deur" gelezen en ik wil even hierop reageren. Kort samengevat wil ik zeggen dat ik er zeer onder de indruk van ben en dat het boek mij van de eerste zin tot aan de laatste letter geboeid heeft. Je beschrijving van Mechelen en directe omgeving alsmede typische gebruiken en enkele regionale specialiteiten was eerlijk en waarheidsgetrouw, zonder overdrijvingen. Jouw beschrijvingen waren een aangename kijk terug op Zuid-Limburg, gewoon een heerlijke maar ook emotionele ervaring! Het verhaal blijft boeien en een mix van droom en realiteit blijft de lezer aan het boek gekluisterd houden. Kortom, meer dan de moeite van het lezen waard!