Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Puur
Voeden in plaats van vullen

Auteur

Bodile Overdevest

Uitvoering
Hardcover
Prijs
32 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Puur, gezond en zoveel mogelijk onbewerkt eten hoeft helemaal niet groots, ingewikkeld en meeslepend te zijn. Dit boek bewijst dat. Het draait er allemaal om, wat je in de kast hebt staan. Door middel van de boodschappenlijsten kan je weekboodschappen doen, wat je uiteindelijk tijd én geld gaat schelen! Daarbij wordt een verdiepingsslag gemaakt door praktische tips en een gedegen onderbouwing waarom het zo belangrijk is om bepaalde voeding te consumeren of een gezonde leefstijl aan te houden. Op deze manier begrijp je daadwerkelijk hoe dit jouw lijf op celniveau gaat helpen om weer meer balans in lijf en psyche te ervaren. Met als de bigger picture: meer energie, rustige darmen, gebalanceerde hormonen en een sterker immuunsysteem. ‘Laat voeding uw medicijn zijn.’ Hippocrates zei het al.

Over de auteur

Bodile heeft van haar passie, haar werk kunnen maken. Mede door haar eigen darmproblemen, heeft ze na de opleiding Voeding & Dietetiek doorgestudeerd als orthomoleculair- en darmtherapeut. Hiernaast ging ze zich specialiseren in hormonale disbalansen bij vrouwen en werd ze coach. Ze brengt al haar kennis samen in haar diëtistenpraktijk in hartje Jordaan en geeft trainingen aan diverse doelgroepen.

Dit alles doet Bodile op cowboylaarzen, rijdend op haar blauwe motor. Het ooit stoffige imago van een diëtist weet ze te tackelen met een hoop enthousiasme, energie, praktische tips en een vleugje humor.

Productinformatie

ISBN
9789464681741 / 978-94-646-8174-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
258
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Twee leuke ezelsbruggetjes: wanneer de r in de maand is, van september tot en met april, is het raadzaam om te suppleren met 50-75 microgram vitamine D per dag. Of wanneer je ziet dat jouw schaduw korter is dan jezelf, dan is de zonkracht sterk genoeg om vitamine D aan te maken. Is je schaduw langer, dan wordt er geen vitamine D aangemaakt. Gelukkig kan ons lichaam ontzettend veel aan. We moeten aardig ons best doen om het compleet ontregeld te krijgen. Helaas zijn we daar door onze huidige manier van leven inmiddels erg goed in geworden. Onderaan de streep zien we een botsing van onze genen met onze omgeving. We hebben veel chronische stress, maar ons lijf kent alleen een acute stressreactie. Ons lichaam functioneert namelijk prima op acute stress, zoals wanneer er ineens een tijger in de kamer is. Helaas wordt het een lastiger verhaal in geval van chronische stress, zoals bijvoorbeeld financiële stress over je hypotheek. Bij deze chronische stress blijft het fight-or-flightsysteem te lang aanstaan. Dit gaat ten koste van andere systemen in ons lijf, omdat overleving áltijd voorrang heeft. Ons ‘ouderwetse’ genenpakket snapt echter niet dat hypotheekstress zo’n dertig jaar constant kan duren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek