Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van Sluis tot Schans
Chris loopt het Nederlands Kustpad

Auteur

Chris Visser

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nadat hij jarenlang in de thuiszorg heeft gewerkt, besluit Chris zijn baan op tezeggen. Hij wil zijn droom verwezenlijken en een langeafstandswandeling gaan doen. Hij kiest voor het Nederlands Kustpad, een tocht van circa 711 kilometer van Sluis in Zeeland naar Bad Nieuweschans in Groningen. Hij wandelt vaak langs de zee, ziet zeehonden en trekt met een zware rugzak en een minimaal budget door verschillende landschappen, bebouwing en windmolens. Onderweg heeft hij contact met mensen die hun verhalen en ervaringen met hem delen en hemregelmatig gastvrij ontvangen. Eén keer komt de politie voor hem aan de deur…Zal het hem lukken Bad Nieuweschans in Groningen te bereiken of moet hij toch voortijdig afhaken?

Over de auteur

Chris Visser (1980) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Haarlem en werkte jarenlang in de gezondheidszorg. Nu werkt hij in een bibliotheek. Hij leest graag en beheert zelf een straatbibliotheekje. Hij leeft sober, is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Hij is een enthousiast hardloper en wandelaar. Eerder schreef hij over de positieve ervaringen die je op een dag kunt hebben (‘Hoe pudding gelukkig maakt’) en deed hij in het eerste coronajaar (2020) verslag van een hardloopexperiment dat hem fictief van Haarlem naar Parijs bracht (‘Van Haarlem naar Parijs’ door Chris Visser). Van Sluis tot Schans is zijn eerste opgetekende voettocht.

Productinformatie

ISBN
9789464681888 / 978-94-646-8188-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-10-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Ik sprak een Rotterdamse met doorrookte stem. Deze Rotterdamse had een hersenbloeding gehad. Het hondje van deze vrouw zat bij haar op schoot op de scootmobiel. De Rotterdamse zei: ‘Ik zou ook wel weer eens willen lopen, vroeger liep ik veel.’ Ik zei tegen haar dat ik de aankomende dagen dan ook voor haar ga lopen. Toen kreeg ik toch een grote glimlach van haar! Dit deed me goed. Zij weer voor als zij mocht vallen: ‘Pleur mij maar neer, pik me op met een shovel, zet me dan weer in mijn scoot want zelf kan ik niks meer.’ Ze zat ook lekker te mopperen over de hondenbelasting die ze niet eerlijk vond en dat anderen niks hoeven te betalen als ze bijvoorbeeld hun peuken niet van het strand oprapen. Daar is wat voor te zeggen en ik snapte haar punt wel.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Maria op 25-11-2022
Enorm genoten van dit boek, het heeft me enthousiast gemaakt om ook met een rugzak het nederlands kustpad te gaan lopen.
Het boek leest makkelijk, prettige schrijfstijl. Ik heb bewondering gekregen voor Chris Visser. Veel geleerd ook over leuke kustplaatsjes en overnachtingsmogelijkheden waar ik nog niet eerder van gehoord had..
door Alfons op 13-12-2022
Een onderhoudend boek waarin op een leuke manier verhaald wordt over allerlei ontmoetingen tussen Chris en mensen langs de route. Geeft een goed beeld van wat er in de schrijver omgaat en hoe hij Dat Wat Is echt leeft!