Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De allegorie van valse hoop en rondvormige kamers
Gedichten over rouw optimisme hoop

Auteur

Rıza Yılmaztürk

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Riza Yilmaztürk brengt met “De allegorie van valse hoop en rondvormige kamers” een werk dat een nieuwe betekenis geeft aan de persoonlijke reis door het leven. Met een ongekende balans tussen speelsheid en kwetsbaarheid weet hij de vele existentiële thema’s te doorspekken met een bewonderenswaardige zelfreflectie. Het verlies van zijn oom en de zoektocht naar zichzelf vormen de rode draad. Dit maakt het debuut van Yilmaztürk echter niet alleen persoonlijk. Juist in zijn diepe verkenningen van de vele aspecten die het leven uitdagend maken kweekt hij herkenning, hoop en verbinding voor een ieder die bereid is naar binnen te kijken. -Niek Steenbergen

Over de auteur

Rıza Yılmaztürk (24) is een sociaal cultureel werker en een sportkundige in opleiding. Hij heeft noemenswaardige ervaring met spoken word en stand-up comedy, waarbij hij zijn emoties en gedachtes op een afwisselende maar rechtvaardige wijze presenteert. Met waanzinnige woorden vertelt hij zijn huiveringwekkende waarheid. De inspiratie voor zijn debuut-gedichtenbundel kwam uit zijn persoonlijke omgeving, de wereld daaromheen en uit de liefde voor zijn overleden oom.

Productinformatie

ISBN
9789464681895 / 978-94-646-8189-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-10-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
50
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Grijs canvas. Energie stropende loper. Popelen om jouw jofele, magische denkwijze om te toveren tot nihilistisch realisme. Boomschors dat langzaam dreigt af te breken door de droogte van het seizoen en het mos die het vochtig houdt. Balans. Dopamine als doping, zijn creatieve geest is zijn coping. Ontbloting van zijn ware aard, moedervlekken en poriën zelfs beoordeeld. Zijn gedachten en geest bleven verdeeld.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anoniem op 30-10-2022
Prachtige bundel met gedichten over persoonlijke en maatschappelijke confrontaties die zeker te herkennen zijn als persoon. Erg mooi hoe Riza speelt met woorden, metaforen en vergelijkingen.
door Anoniem op 06-11-2022
Werkelijk fantastisch, absolute aanrader!