Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

E-mails uit (en over) NEW YORK!
Inspirerende korte verhalen, ook geschikt als reisgids én notitieboek over de 'Big Apple'.

Auteur

Martin ter Haar

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘E-mails uit (en over) NEW YORK!’ gaat over de avonturen van Esmee die drie maanden in New York een studie gaat volgen. Haar droom komt uit! Zij houdt haar moeder via e-mails op de hoogte wat ze doet en hoe ze dat ervaart. In 26 korte verhalen neemt Esmee je mee naar alle wijken van de stad. De plattegronden na iedere e-mail maken de verhalen overzichtelijk en de mogelijkheid om zelf aantekeningen te maken geeft het boek een persoonlijke ‘touch’. Het boek is zeer geschikt in de voorbereiding op een reis naar New York of om later nog eens terug te lezen. Ook voor ‘thuisblijvers’ is New York in het boek heel herkenbaar. Droom lekker mee met de avonturen van Esmee!

Over de auteur

"E-mails uit (en over) NEW YORK! is het auteursdebuut van Martin ter Haar (1967). Hij heeft gedurende 25 jaar New York heel vaak bezocht en neemt de lezer graag mee in de schoonheid van deze geweldige stad. Nagenoeg het hele boek is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, zijn dochter was daarbij een speciale inspiratiebron. Martin wil graag dat het boek wordt gelezen én gevuld vanuit een persoonlijk perspectief. Hij ziet het dan ook niet als zijn boek, maar als een boek van iedereen.

Productinformatie

ISBN
9789464681949 / 978-94-646-8194-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-10-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
240
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Na Empire State Building ben ik doorgelopen op Fifth Avenue. Madison Park is dan het volgende mooie park dat je tegenkomt. En dat naast het Flatiron Building, een mooie combinatie. Wel grappig trouwens dat je een gebouw noemt naar een strijkijzer, al is dat wel logisch omdat het gebouw nou eenmaal die vorm heeft. Ik vraag mij dan gelijk af wat er als eerste was: het idee om een gebouw te maken als strijkijzer of dat het gebouw toevallig als strijkijzer naar voren kwam. Geen idee eigenlijk, ga ik eens opzoeken. Uiteindelijk kwam ik uit op een soort eindpunt. Fifth Avenue stopt letterlijk in Washington Square Park, mijn eigen studieplek. Ik liep onder de boog door zo het park in, ben neergeploft op een stenen bankje met een bak koffie en toen heb ik de wandeling nog eens in mijn hoofd doorgenomen. Wat heb ik veel gezien! En dat op een wandeling van zes kilometer. Ik heb enorm genoten van zoveel moois, van zoveel verschillen en vooral van de rust die ik had om al dat moois rustig in mij op te nemen. Ik kan het iedereen aanbevelen en ga zeker nog een keer zo’n wandeling maken.

Veel liefs uit New York! XXX

Doe hetzelfde als Esmee in New York!

  • Maak een lange wandeling door de stad en pak daarvoor bijvoorbeeld een avenue. Je ziet dan in een rechte lijn veel van de schoonheid van de stad.
  • Bedenk vooraf welke avenue je gaat nemen door te onderzoeken wat je dan allemaal tegen gaat komen. Fifth Avenue is wel echt een aanrader.
  • Hou beide kanten van zo’n avenue in de gaten. Dubbele winst!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anneke smink op 22-11-2022
Wat een leuk boek is dit, Esmee haar reis, wat een ervaring. Het leest makkelijk waardoor je eigenlijk niet kan stoppen. Mijn Complimenten