Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De vijf van Giethoorn en de rovershutten

Auteur

Rolina Ombashi

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het zal je maar gebeuren dat je, net als Eva en Saar, naar het beroemde Giethoorn verhuist en je samen met je buurjongens spannende dingen beleeft. Wanneer ze met z’n vijven in de vroege ochtend van het voorjaar getuige zijn van een wilde achtervolging op het water, zijn ze weer in een geweldig avontuur beland. Wie zijn de vluchtende mannen? Maar misschien nog belangrijker, wie zijn de achtervolgers? Zal het ‘De vijf van Giethoorn’ ook deze keer lukken om het mysterie op te lossen?

Over de auteur

Ook met dit spannende jeugdboek, De vijf van Giethoorn en de rovershutten, weet Rolina Ombashi de aandacht van de jongere lezer direct vast te grijpen en deze vervolgens niet meer los te laten door de actie op te blijven voeren. Rolina Ombashi heeft een fijne schrijfstijl, die het verhaal realistisch aan laat voelen. Eerder verschenen: Klopjacht in Giethoorn, Als het donker wordt…, (jeugdboeken), De rode parels (thriller).

Productinformatie

ISBN
9789464682021 / 978-94-646-8202-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De vijf heeft zich ondertussen op hun hurken in het water laten zakken om niet te worden gezien. Vaag zien ze door de begroeiing dat de mannen op ongeveer tien meter voorbijlopen. Met kloppende harten proberen ze te luisteren en te gokken hoeveel meter ze doorlopen. Heel erg voorzichtig lopen ze terug naar de roeiboot. Daar fluistert Gies heel erg zachtjes dat hij denkt dat Harold, Harm, Kees en Siemen ongeveer dertig meter verderop vastgehouden worden. Sjoerd gebaart dat ze de roeiboot uit het riet moeten duwen. Saar grijpt in door te gebaren dat dat niet kan en fluistert heel erg zachtjes dat Sten en Axel eraan komen met een gestolen boot. ‘Laten we wachten totdat die mannen met de gestolen boot er zijn,’ fluistert Maik heel zacht. ‘Dan zijn ze afgeleid en kunnen we de roeiboot terugduwen.’ Ze knikken allemaal en klimmen voorzichtig terug in de roeiboot. Als ze een kwartiertje in de roeiboot zitten te wachten horen ze een speedboot naderen. Gelukkig ligt de roeiboot diep genoeg tussen het riet, zodat ze niet gezien worden als even later de speedboot op korte afstand langs hun vaart. Met angstige ogen kijken ze elkaar aan.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur