Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Woerden wordt vervolgd....
Verhalen en tekeningen over de stad na het feestjaar waarin Woerden 650 jaar stadsrechten vierde

Auteur

KUNSTaandenRIJN

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel verhalen bestaan er over de geschiedenis van Woerden. Maar wat gebeurt er in de toekomst? In dit boek hebben Woerdense liefhebbers van tekenen en schrijven zich uitgeleefd om hun eigen "herinneringen aan de toekomst" vorm te geven. Zo ontstonden veertien korte verhalen, allemaal zeer verschillend. Over mensen en hoe ze samenleven. Met toekomstvisies, over de stad zelf, waarbij het water vaak een grote rol speelt. Bij elk verhaal hoort een tekening. Dit boek is ontstaan uit een idee van KUNSTaandenRIJN, om tekenaars en schrijvers aan elkaar te koppelen. Zij gingen in duo's samenwerken. Ze bespraken hun ideeën en gingen rekening houden met elkaars wensen. In het resultaat, dit boek, zijn de tekeningen en de verhalen dan ook gelijkwaardig. Zowel kunstliefhebbers als literatuurliefhebbers zullen ervan genieten.

Over de auteur

KUNSTaandenRIJN is een stichting die zich inzet voor de individuele beeldende kunstenaars in Woerden. De stichting voert projecten uit die mensen stimuleren om creatief bezig te zijn. De stichting organiseert elk jaar de RijnKUNSTprijs. Maandelijks verschijnt een nieuwsbrief met een overzicht van alles wat in Woerden gebeurt op het gebied van beeldende kunst en creativiteit.

Productinformatie

ISBN
9789464682199 / 978-94-646-8219-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Dan breekt eindelijk een prachtig zonnige dag aan, de eerste fraaie lentedag na een lange periode van nattigheid. Zondagmorgen ligt wethouder Maatman nog in bed als hij gebeld wordt. Geïrriteerd neemt hij op. Net als hij wil uitleggen dat hij op zondag niet gestoord wenst te worden, laat hij geschrokken de telefoon uit zijn hand vallen. Zijn vrouw vraagt wat er aan de hand is. ‘Ik moet naar het gemeentehuis,’ is zijn reactie. ‘Er is iets gebeurd.’

Citaat uit het verhaal "Dit water, je kunt er niet meer omheen..."

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek