Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het zwerfhondje Pandora
De avonturen van een straathondje in Griekenland

Auteur

Désirée Beulen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Het zwerfhondje Pandora” is een mooi (deels waar) verhaal over een zwerfhondje. Leef mee met haar avonturen in Griekenland en lees hoe zij na vele omzwervingen in haar gouden mandje in Nederland is beland. Onder het motto ‘teach the children’ leren kinderen dat diertjes in veel landen het niet zo fijn hebben als hier. Pandora is het boegbeeld geworden van Stichting Pandora; een non-profit organisatie die zich als doel heeft gesteld voor zoveel mogelijk honden en katten uit Griekenland en Roemenië goeie lieve baasjes in Nederland en België te vinden. De stichting geeft ook voorlichting , hulp ter plekke en organiseert sterilisatieprojecten. Inmiddels al 10 jaar met veel succes!

Over de auteur

Naast moeder van vier kinderen en trotse oma van vier kleinkinderen heeft Désirée altijd een groot hart voor dieren gehad. Met de adoptie van haar eerste Griekse hond Nikos ging er een compleet nieuwe wereld voor haar open. Waren eerst buitenlanders een ‘ver van mijn bed show’, nu zet zij zich met hart en ziel in voor de problematiek in landen als Griekenland en Roemenië. Op een van haar werkbezoeken in Griekenland vond zij Pandora, vergiftigd, op straat. De naam Pandora komt uit de griekse mythologie. Na het openen van de beroemde doos kwam alle ellende in de wereld. Als laatste kwam HOOP uit de doos. En die hoop wil Désirée de dieren geven.

Productinformatie

ISBN
9789464682359 / 978-94-646-8235-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-11-2022
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Griekenland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
36
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het werd weer donker. Dapper Broertje was ook nog steeds niet terug… De volgende dag had Pandora zo’n erge honger gekregen. Ze wilde niet langer meer onder het veilige bruggetje blijven. Ze moest Mama en Dapper Broertje gaan zoeken en ook eten en drinken vinden. Onder het bruggetje blijven wachten kon echt niet meer. Dus ook zij moest de grote gevaarlijke wereld in. Voorzichtig zette ze een stap, en toen nog een, en nog een… En ineens was ze buiten!

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gonny van Oene op 21-11-2022
Ik vind het een prachtig boekje. Mooi geschreven door Désirée Beulen, die ik ken doordat wij zelf een zwerfhond uit Roemenië via haar hebben geadopteerd. Haar leven is de honden, geweldige vrouw.
Dit blijkt ook uit het verhaal van Pandora.
De tekeningen vind ik ook zo geweldig mooi, echt waar, dus ook een grote pluim voor Anke Bits!
Erg leuk om te hebben én om cadeau te doen.
door de gheest kim op 29-11-2022
Prachtig boekje!

Educatief om kinderen bewust te maken van adopteren en waarom dit zo nodig is ipv te kopen in een winkel.


door Marijke Schulte op 29-11-2022
Super leuk boekje, gelezen met een traan in mijn oog . Het is helaas realiteit wat geschreven wordt. Heel goed geschreven verhaal van het hondje Pandora. Zeker leuk om kinderen respect voor dieren bij te brengen
door Roy Verberne op 01-12-2022
De passie voor jouw werk straalt af in dit kinderboek. Mooi dat dit kinderboek jonge kinderen leert dat goed zorgen voor dieren niet vanzelfsprekend is en hoe mooi het kan zijn om een kansarm beestje een fijn leven te mogen geven. Knap dat ook de mindere kanten van het leven worden belicht in dit verhaal en wel op een gepaste kinderlijke wijze.
Ik ben trots op je, mam!
door K.F. Vreeswijk-Rudolph op 17-04-2024
Het is een leuk en heel informatief boekje!
Vriendelijke groeten.