Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Goudzoeker
Gedichten over natuur, liefde, erotiek, dromen en demonen

Auteur

Anna Hardonk

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

"Hardonks poëzie is een geslaagde poging het voorspelbare te vermijden. Het eerste dat ons te doen staat is ons overgeven aan de surreële, mysterieuze werelden die zij oproept, vergelijkbaar met schilderijen van Salvador Dali of Max Ernst, waarbij we ons niet afvragen wat ze betekenen. In andere gedichten blaast de dichter dode metaforen nieuw leven in. Veel blijft deels ongrijpbaar en mysterieus. Dat is de kracht en de kwaliteit ervan. De toon is nostalgisch of melancholisch. Haar gedichten doen niet onder voor de poëzie van andere, bekendere dichters. Het werk is suggestief, geheimzinnig en intrigerend. Ze speelt originele taalspelletjes en roept fascinerende werelden vol emoties op.

Over de auteur

Anna Hardonk publiceerde regelmatig in een literair tijdschrift en haar gedichten werden opgenomen in enkele verzamelbundels (Focus, Slagwerk, Moordballaden..) Zij deed mee aan festivals, o.a. Dichters in de Prinsentuin en werd uitgenodigd voor radioprogramma's. Verder schreef ze in opdracht enkele gedichten bij kunstwerken van Ploegschilders (kunstenaarsstroming). Twee ervan, 'Woud van verwachting en 'Moet deze vorm voortgezet' werden in deze bundel opgenomen.

Productinformatie

ISBN
9789464682380 / 978-94-646-8238-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
156
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Uit 'Vliegtuig' mijn schreeuw, onhoorbaar doorbreekt de geluidsbarrière versnellend halen we vertraging in onbereikbaar komt dichter bij in diepte bezonken niet aan het licht komend is landen een val in de duisternis

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek