Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wakker worden in een andere wereld
Mijn verhaal over het leven met afasie

Auteur

Angelique Nienhuis

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Één op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Ongeveer 650.000 mensen ervaren beperkingen als gevolg van hersenletsel. Dat is 3,8% van de Nederlandse bevolking van 17 miljoen mensen. Jaarlijks krijgen ongeveer 40.000 mensen een beroerte, ongeveer 117 mensen per dag. Dit boek gaat over de ervaringen van iemand die een beroerte heeft gehad. Een beroerte aan de linkerkant van het hoofd heeft afasie, een taalstoornis, tot gevolg. Ongeveer 30.000 mensen hebben lichte of zware afasie.

Over de auteur

Angelique is in 1967 geboren en heeft op 47-jarige leeftijd een beroerte gehad. Ze heeft lichte afasie (praat niet meer als vroeger). Ze vertelt over haar leven voor – en vooral na haar beroerte. Ze heeft in het Nederland en het buitenland gewerkt. Het was nogal confronterend dat ze niet meer alles kon zoals voor haar beroerte. Ze wilde dood. Een leven met afasie leek haar ondragelijk. Maar ze heeft het leven met afasie omarmd.

Productinformatie

ISBN
9789464682571 / 978-94-646-8257-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2022
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 14

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anita op 04-12-2022
Het is een zeer verhelderend verhaal, waarin de schrijfster goed uitlegt wat een zware klus haar leven is. En waarin ze ook elke keer de positieve dingen belicht, die ze ondanks alles kan zien. Al met al een lezenswaardig boek en een must voor iedereen!
door Brigit op 05-12-2022
Naast een informatief boek over NAH en de uitdaging die dit dagelijks oplevert, durft de auteur zich ook kwetsbaar op te stellen en haar persoonlijke ervaringen te delen. Een waardevol boek voor mensen met NAH problematiek, maar zeker ook hun naasten, hulpverleners om tot meer inzicht te komen in wat het betekent om met niet aangeboren hersenletsel te leven.
door Esther op 01-01-2023
"Wakker worden in een andere wereld" is een persoonlijk boek over de ervaringen van de auteur die afasie (letterlijk: niet spreken) heeft. Het is duidelijk geschreven en het is bestemd voor mensen met afasie, hulpverleners en andere geïnteresseerden. De auteur noemt de negatieve ervaringen, soms wordt ze niet voor vol aangezien, maar ook de positieve belevenissen.
Kortom, het is een moedig, kwetsbaar en inspirerend boek om te lezen.
door Richard op 06-01-2023
Het verhaal van Angelique is indringend. Hoe kan het dat mensen, zelfs na aangeven door haar, geen rekening kunnen (willen?) houden met de beperking die ze heeft. Ontzettend knap hoe ze omgaat met haar nieuwe werkelijkheid en positief in het leven staat. Dit boek geeft een goed inzicht in het leven van mensen met Afasie. Ik heb het boekje in 1 ruk uitgelezen in de trein van Zwolle naar Amersfoort en hoop dat het een bijdrage is, aan het meer bekend maken van deze vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel.
door aline op 09-01-2023
Recht voor zijn raap vertelt Angelique haar verhaal: wakker worden in een andere wereld na het krijgen van een beroerte. Confronterend om te lezen hoe afasie invloed heeft op je leven: op alle fronten, in alle contacten en al je activiteiten. In haar eigen woorden, zonder opsmuk, heeft Angelique haar ervaringen opgeschreven. En des te duidelijker komt daardoor de boodschap over. Na het lezen van het boek dringt pas tot je door hoe anders mensen je benaderen en zien, alleen maar omdat je moeite hebt met communiceren. Bewonderenswaardig dat Angelique ondanks alles dit boek schrijft en de moed erin houdt. Lezen dus dat boek!
door Viola op 24-01-2023
Angelique schrijft dapper en kwetsbaar haar persoonlijke verhaal over haar leven met afasie. Als professional is het indrukwekkend om te lezen hoe ze haar leven weer probeert op te pakken en uiteindelijke haar weg vindt. Ze schrijft wat er moeilijk was en niet goed ging, maar benoemt ook de positieve gebeurtenissen.