Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Amazonía
Notities van een buitenstaander in Bolivia

Auteur

Rob Wildschut

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de vorm van petites histoires, maar zonder de bredere context uit het oog te verliezen, wordt het dagelijks leven van een nieuwkomer beschreven. Een nieuwkomer in het geïsoleerde stadje Cobija in het Boliviaanse Amazonewoud. Door cultuurverschillen en de taalbarrière raakt Rob Wildschut de draad nog wel eens kwijt bij toevallige ontmoetingen en in de dagelijkse omgang met buren en vrienden. Toch voelt hij zich er thuis, en maakt hij kennis met hoogwaardigheidsbekleders en een echte caudillo. Idyllisch, zo'n bestaan uit het zicht van de rest van de wereld? Jazeker, maar niet alles is wat het lijkt te zijn en de idylle blijkt barstjes te vertonen.

Over de auteur

Rob Wildschut is geboren in Tegelen, op de grens met Duitsland. Als rechtgeaard sociaal-geograaf heeft hij nooit de drang kunnen weerstaan om (lands-)grenzen over te gaan, en zich te verdiepen in andere culturen. Door zijn werk bij verschillende organisaties heeft hij de kans gehad om daadwerkelijk langere tijd in verschillende landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië te wonen. Zijn nieuwsgierigheid naar het onbekende deelt hij met zijn partner en fellow traveller Cora. Hij woont inmiddels min of meer permanent in Noordwijk.

Productinformatie

ISBN
9789464682656 / 978-94-646-8265-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
264
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Deze keer zat ik naast de coach van het wielerteam die maar aan het bazelen was over Nederland. Ik luisterde maar half, en het meeste begreep ik niet. Als hij dan vroeg of het echt waar was, glimlachte ik steeds een beetje bevestigend. Tenslotte was ik de ervaringsdeskundige. En vooral als het over koeien ging, was het onwaarschijnlijke bijna altijd waar. Dus dacht ik dat het wel weer over de wonderbaarlijke melkproductie van Neerlands bonte trots zou gaan. Je weet wel, zo'n 25 liter per dag, tegen 3 liter hier. En exploderende uiers als er niet gemolken werd. Dat soort zaken. 'Echt waar hoor,' hoorde ik mijn buurman tegen Napoleon zeggen, en hij wees naar mij, 'Vraag het hem maar.' 'Ja, hoor,' zei ik op goed geluk. Een veilig antwoord, leek me. 'Vijf meter de lucht in! Vijf meter!' vervolgde mijn buurman. Dat echter was voor mij een gedachtesprong te ver. Dit ging niet over melk. Lastig, want ik kon natuurlijk niet meer terug, en ik had geen idee waar het dan wel over ging. 'Nou ja, soms,' probeerde ik. Het was een aardige kerel, en ik wilde hem wel een pleziertje doen. 'Zie je wel,' zei mijn nieuwe vriend: 'In Nederland kan het soms zo waaien dat koeien wel vijf meter door de lucht vliegen,' 'Hebben jullie dan tornado's?' vroeg Napoleon. Ik was een beetje in verwarring gebracht. 'Nou nee, al kan het soms behoorlijk waaien. Vooral vanuit het westen,' zei ik naar waarheid. Je moest toch wat. 'Zie je wel,' zei mijn vriend weer, 'en dan vliegen de koeien wel vijf meter door de lucht.' 'Niet zo vaak, hoor,' probeerde ik het nog een beetje te redden. 'Niet zo vaak?' 'Nee hoor, heel vaak niet. Eigenlijk. Dus.' Het zweet begon pareltjes op mijn voorhoofd te vormen.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Femke op 05-11-2023
Heerlijk boek om te lezen! Fijn geschreven, je wordt echt mee genomen in het verhaal. Hopelijk volgt er snel een vervolg!
door Ria Hulsman op 26-06-2023
Zo herkenbaaren en bijna gelijk aan de realiteit. Bijzonder soepel en met humor geschreven!
door Yvonne op 08-05-2023
Amazonía, wat een aanrader voor diegenen, die van het ontdekken van andere culturen houden maar niet van het reizen zelf. Want je hoeft niet te reizen om de sfeer te proeven van Bolivia, nee, je wordt vanzelf meegezogen en ondergedompeld in een voor mij, tot het lezen van dit boek, nog onbekende omgeving, of er zal herkenning zijn van lezers, die er wel al zijn geweest.

Rob Wildschut vertelt beeldend op een wijze dat het lijkt of je er bij bent. Hij schrijft humorvol, met een mate van zelfspot, zeer respectvol en met betrokkenheid, over de mensen die zij( Rob en zijn geliefde Cora) ontmoetten maar in alle bescheidenheid.

De harde realiteit, als ook de schoonheid van deze gebieden op onze aarde.
Het boek nodigt uit en is heel toegankelijk, ik kon het met moeite wegleggen en las het eigenlijk te snel uit.

Hopelijk volgen er nog meer boeken over de andere landen waar Rob en Cora gewoond en gewerkt hebben.